Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav dobrovoljni penzioni fond saopštio je da je imovina prešla iznos od 100 miliona evra (12,3 milijarde dinara), a u protekloj godini ostvaren je prinos od 16,26%.

Samo u proteklih godinu dana imovina fonda porasla je za 2,2 milijade dinara, a raste i broj clanova.

“Poslednjih godinu dana bili su veoma uspešni i za fond i za članove i veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima”, rekao je izvršni direktor Dunav društva za upravljanje DPF Zoran Milivojević.

On je naveo da fond ima više od 83.000 članova i da je u prethodnih devet godina iz fonda isplaćeno više od 35.000 zahteva i 2, 7 milijardi dinara ukupno.

Što se tiče članova, preovlađuju zaposleni u čiju korist poslodavci uplaćuju dopunske doprinose – njih 88 odsto, dok individualnih članova ima 12 odsto. Prošečna uplata iznosi 4.900 dinara.

Trenutno se iz fonda isplaćuje 131 penzija, a prosečan mesečni iznos je 13.360 dinara.

Milivojević je kazao i da je evidentan rast broja članova i da je u odnosu na 2014. godinu, u 2015. primetan veći broj članova za 40 odsto.

Što se tiče strukture, 61 odsto članova fonda su muškarci, a  prošecna starost klijenata je 46 godina, rekao je Milivojević na konferenciji organizovanoj povodom devete godišnjice rada Dunav dobrovoljnog penzionog fonda (DPF).

Foto: dunav.com

Foto: dunav.com

Članovi prosečno na računu imaju 143.000 dinara.

Najmlađi član je devojča koja ima svega godinu dana, a  79 članova ima 15 godina i roditelji uplaćuju sredstva za njih.

Kao dugogodišnji donator Prihvatilišta za stara i odrasla lica, Dunav društvo je i ove godine pomoglo donacijom tu instituciju tako što je obezbedilo servis svih tehničkih aparata namenjenih pripremi hrane, kao i medicinski materijal.

Direktor Prihvatililšta Prvoslav Nikolić rekao je da je donacija tog društva ustanovi veoma važna budući da godinama nisu bili u mogućnosti da servisiraju potrebne aparate.

Donacija DPF iznosi 200.000 dinara i zahvaljujući njoj , kako je dodao, rešavaju se bitni problemi.

On je zahvalio predstavnicima Dunav društva na pomoći i svih prethodnih godina.

U toj ustanovi smešteno je 147 osoba, od čega je 46 ležećih korisnika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma
Next Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

You might also like

Kompanije

Crna Gora: U blokadi više od 16.000 preduzeća

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke, na kraju septembra bilo blokirano 16.070 preduzeća i preduzetnika, što je za 1,61 odsto više nego u avgustu.

Tema dana

Kinezi pripremili dugačku listu uslova za preuzimanje RTB-a Bor

Kinezi su veoma blizu odluke da preuzmu Rudarsko-topioničarski basen “Bor”, ali su za to pripremili i podugačku listu uslova koju će ispostaviti Vladi Srbije, piše “Blic” u izdanju od ponedeljka.

Kompanije

JPMorgan Chase: Najveći kvartalni profit u istoriji banke

Američka banka “JPMorgan Chase” prijavila je najveći kvartalni profit u svojoj istoriji, koji je pre svega posledica novog poreskog zakona usvojenog u SAD prošle godine.