Dobri odnosi sa kolegama čine ljude srećnijima

Dobri odnosi sa kolegama čine ljude srećnijima

Na kolegijalnim odnosima svi trebaju da rade, a to predstavlja veštinu jednaku onoj za obavljanje posla.

Dobri odnosi sa kolegama su preduslov prijatne i produktivne atmosfere na poslu, ali utiču i na odnose van radnog mesta, pokazalo je istraživanje na Oksfordu. Tim stručnjaka je uradio anketu, kao i grupne i individualne razgovore sa zaposlenima u jednoj firmi, došavši do zaključka da su kolegijalniji srećniji u privatnom životu.

Oko 40 posto ispitanika je izjavilo da se trude da budu dobre kolege, jer tako s posla odlaze bez većih briga, pa hladne glave mogu da se posvete porodici i privatnim zadovoljstvima. Većina je objasnila da ih svaka svađa u kancelariji, neprijateljski pogledi i stalno oponiranje njihovog rada “primorava” da istom merom uzvrate kolegama, ali da se onda nesvesno “svete” i bliskim ljudima.

Zaključak studije je da bi svako trebalo da radi na kolegijalnim odnosima, što predstavlja veštinu jednaku onoj za obavljanje posla. Zbog toga je važno da zaposleni krenu od sebe – da priznaju grešku koju su napravili, kad god imaju razloga pohvale kolege za rad i trud, cene ne samo svoje nego i njihovo zalaganje, drže do zadate reči i ne obećavaju ono što ne mogu da ispune.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Azijske berze: Rast indeksa se nastavlja
Next Volkswagen isplaćuje 5.000 dolara svakom prevarenom kupcu u SAD-u

You might also like

Najvažnije vesti

Poreska uprava: Neće se koristiti podaci iz popisa stanovništva za otkrivanje stanodavaca koji izdaju nekretnine

Direktori Poreske uprave i Republičkog zavoda za statistiku preneli su Povereniku za informacije od javnog značaja da nije tačno da su omogućili da se u postupku utvrđivanja poreza na izdavanje

Društvo

Najvišim državnim funkcionerima u Crnoj Gori umanjene zarade

Predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću plata je smanjena za 195 evra, premijeru Dušku Markoviću za 174 evra, a nekim ministrima za 149 evra.

Politika

Nema zapošljavanja, ali ima većih plata, penzija i bonusa za bezbednjake

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o budžetskom sistemu, kojim je predvidjena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2018. i povećanje penzija za pet odsto i plata u