Saxo objavila trojni sporazum sa Wallstreet CN-om i LeanWorkom

Saxo objavila trojni sporazum sa Wallstreet CN-om i LeanWorkom

Saxo banka podržava otvaranje Kine i najavljuje veliko strateško partnerstvo u oblasti finansijskih tehnologija

 

 

Saxo banka je objavila danas trojni sporazum između Saxo banke, Wallstreet CN-a i LeanWorka koji će značajno unaprediti prisustvo Saxo banke u Kini nakon njenog starta u slobodnoj trgovinskoj zoni u Šangaju u septembru 2015 godine.

 

Korisnici Wallstreet CN-a, jednog od najpoznatijih pružalaca usluga na polju finansijskih sadržaja u Kini, biće u mogućnosti da pristupe globalnim tržištima kapitala putem WEEX platforme za online trgovanje koju je napravio Wallstreet CN-a, sa sistemom za trgovanje koji je razvio LeanWork, a pokreće ga Open API Saxo banke.

 

Foto:www.i.ytimg.com

Foto:www.i.ytimg.com

“Ovim jedinstvenim partnerstvom naglašena je snaga Saxovog rešenja Open API, koje će sa svojim neograničenim mogućnostima za prilagođavanje povećati snagu tehnologije trgovanja sada i u budućnosti. Ovo je zaista dobitna kombinacija za sve strane i mi u Saxo banci smo uzbuđeni što ćemo raditi sa dva izuzetno uspešna startapa koji pružaju nove mogućnosti investitorima na kineskom govornom području”, kaže suosnivač i generalni direktor u Saxo banci Kim Fournais.

 

Saxo banka je jedna od prvih finansijskih institucija koja je omogućila pristup svojoj infrastrukturi za trgovanje preko novog interfejsa za programiranje aplikacija (API) zasnovanog na REST, pod nazivom OpenAPI. Ovim potezom, koji pokriva infrastrukturu za trgovanje i administrativnu obradu, omogućiće partnerima, klijentima i eksternim programerima da imaju pristup iskustvu od preko 20 godina u inovaciji infrastrukture trgovanja i da prilagode svoje iskustvo trgovanja i stvore nove izvore prihoda.

 

azijske berzeWallstreet CN je 2013. godine osnovao Wu Xiaopeng i koncipirao ga u formi ličnog bloga za vreme njegovog boravka u Njujorku. Po povratku u Kinu, u maju 2013. godine, registrovao je kompaniju u Šangaju, a dokapitalizovali su je kineski investicioni fondovi Ping An i Hai Tong Securities, zajedno sa još nekoliko drugih poznatih institucija u Kini.

 

Počevši od nule, tokom protekle tri godine, Wallstreet CN je akumulirao 15 miliona jedinstvenih posetilaca. Danas je vodeći izvor finansijskih vesti koji donosi najuticajnije tržišne vesti i ekonomske podatke investitorima na kineskom govornom području.

 

 

 

Izvor:Gdeinvestirati
Previous Letovi RyanAir-a uskoro iz Srbije
Next Okončan štrajk u Kuvajtu, cene nafte u padu

You might also like

Berza

Wall Street: Rekordno niske kamate u Evropi uplašile investitore

Vodeći indeksi na Wall Street-u u četvrtak su trgovanje zatvorili u različitim pravcima. Dow Jones je oslabio 0,03 odsto a Nasdaq indeks 0,26 odsto. S&P 500 , naprotiv, ojačao je

Berza

Evropske berze na putu da zabeleže najveći nedeljni dobitak

Na evropskim berzama u petak se trguje oprezno, nakon četiri dana uzastopnog rasta cena akcija, dok su berzanski indeksi na putu najvećeg nedeljnog dobitka u više meseci.

Berza

Evro danas 119,58 dinara

Dinar će danas biti na približno istom nivopu prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,5862 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.