Obrt od šverca 10 milijardi evra

Obrt od šverca 10 milijardi evra

Stručnjaci o uticaju sive ekonomije i utaja na privredu.

U Srbiji imamo vodopad robe koja ulazi nelegalno, a hoćemo da Poreska uprava to sakuplja kapaljkom. Ovako je stanje u sivoj ekonomiji prokomentarisao privrednik Milan Knežević, poručujući da nije problem sivo, već crno, kriminalno tržište, koje u našoj zemlji godišnje obrne 10 milijardi evra prometa, kao i da je suština u kontroli porekla robe.

Na okruglom stolu održanom u utorak u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer i “Business info-grupe” – “Argumenti: Siva ekonomija i poreske utaje – uticaj na privredu”, svoje stavove, osim privrednika, izneli su i predstavnici Poreske uprave, Fiskalnog saveta, organizacija NALED i GIZ, ali i ekonomisti.

– Svako zna da je angažovanje u sivoj ekonomiji rizična stvar, a alternativa, odnosno neulazak u sivu ekonomiju, još je lošija, jer u nju se upuštaju ljudi koji nemaju normalan dohodak i da bi preživeli pribegavaju rizičnim merama – rekao je profesor ekonomije Ljubomir Madžar…

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Francuska na ime neplaćenog poreza traži od McDonald'sa 300 miliona evra
Next Ovaj gradonačelnik na neobičan način privlači turiste

You might also like

Društvo

Sve veći broj korisnika blokira oglase na internetu

Startup PageFair koji kompanijama pomaže da ostvare određenu zaradu uprkos alatima za blokiranje reklama, objavio rezultate svog istraživanje o učestalosti upotrebe takvih alata.

Društvo

Srbija će do kraja godine vratiti pravoslavnoj crkvi više od 90 odsto oduzete imovine

Do sad je rešeno više od 70 odsto zahteva za vraćanje imovine koje je podnela Srpska pravoslavna crkva i realno je da do kraja godine SPC bude vraćeno više od

Društvo

Po rasprostranjenosti korupcije Srbija na 23. mestu

Revizorsko istraživanje konsultantske kompanije Ernst & Young sprovedeno u 62 zemlje pokazalo je da se Srbija se nalazi na 23. mestu po rasprostranjenosti mita i korupcije.