Netflix očekuje sporiji rast broja pretplatnika video-streaminga

Netflix očekuje sporiji rast broja pretplatnika video-streaminga

Cena akcija Netflixa pala je više od 9 % nakon što je kompanija za video streaming objavila kako očekuje sporiji rast broja pretplatnika, piše BBC.


Netflix se u januaru počeo širiti globalno na 130 zemalja, a u prvom ovogodišnjem tromesečju objavio da ime 81,5 miliona korisnika. Najavio je kako u aktuelnom kvartalu očekuje oko pola miliona novih klijenata u SAD-u i oko dva miliona međunarodnih klijenata. Analitičari su očekivali 586.000 novih korisnika u SAD-u i 3,5 miliona globalno.

Foto: blogs.indiewire.com

Foto: blogs.indiewire.com

Kompanija se nadala da će na globlanom tržištu nadoknaditi usporavanje rasta na razvijenijem tržištu SAD-a. Takođe planira novi sistem cena ponuditi domicilnim pretplatnicima kako bi ostvario rast prihoda.

“To ćemo polako razvijati tokom godine, učićemo u hodu, a novi sistem nećemo odmah ponuditi u maju”, saopštili su iz kompanije.

Prema novom sistemu bi se mesečno plaćalo 7,99 dolara za korišćenje Netflixa na jednom uređaju, 9,99 dolara za dva ekrana, a 11,99 dolara za četiri.

U ponedeljak je konkurent Amazon objavio novu mesečnu pretplatu za uslugu video-streaminga.

Netflix je u prvom kvartalu ostvario dobit od 28 miliona dolara, u poređenju s 24 miliona godinu dana ranije.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Ovaj gradonačelnik na neobičan način privlači turiste
Next Srbijagas ostvario pozitivan finansijski rezultat u prvom kvartalu

You might also like

Kompanije

WizzAir na linijama iz Srbije prevezao više od pola miliona putnika u 2016.

Niskotarifna avio-kompanija WizzAir prevezla je prošle godine više od 545.000 putnika na linijama iz Srbije, ostvarivši porast od 19 odsto u odnosu na 2015, saopštio je danas taj avio-prevoznik.

Kompanije

Ekonomisti: Železara pokreće oporavak metalskog sektora

Prvenstveno zahvaljujući Železari Smederevo, metalski sektor u Srbiji oporavlja se nakon 36 godina stagnacije, prenosi časopis Nacionalna poslovna revija.

Saobraćaj

Air Serbia pojačava zimski red letenja

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia povećaće broj destinacija ka kojima će leteti tokom zimske sezone u odnosu na prošlu godinu kada je mreža ove kompanije pretrpela značajnu redukciju.