Kineski He Steel želi još tri fabrike

Kineski He Steel želi još tri fabrike

Pored Železare Smederevo koju je kupio za 46 miliona i planira da u nju uloži više stotina miliona evra, kineski He Steel želi da kupi tri posrnule fabrike u Srbiji.

He Steel planira da još ulaže u Srbiju i pregovori sa njima o privatizaciji nekih metalskih giganata su započeli. Predstavnici kineske kompanije su u razgovoru sa srpskim vlastima pokazali veliko interesovanje za ulaganje u metalski sektor.

Prema izvoru Blica iz Vlade Srbije, njih ne brinu trenutni problemi u ovoj industriji jer razmišljaju dugoročno. Zato su zainteresovani za “Prvu petoletku”, Fabriku kablova u Jagodini, kruševački “14. oktobar”, ali i za druge srpske posrnule gigante.

Pored toga, pokazali su interesovanje i za RTB Bor, gde bi mogli da budu strateški partner, kao i za FAP.

Ugovor o prodaji Železare Kinezima potpisali su juče ministar privrede Željko Sertić i predsednik kineske kompanije Yu Yong.

Železara Smederevo

Yu Yong je kazao da He Steel ima najnapredniju tehnologiju i ponosi se najčistijim zelenim procesom proizvodnje gvožđa i čelika.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Beogradska berza: Nastavak silaznog trenda, solidan promet obveznica
Next Novi Sad: Nepi Real Estate kupio parcelu kod Spensa za rekordnih 3,8 milijardi dinara

You might also like

Kompanije

Srpski HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških firmi

Srpska kompanija High Tech Engineering Center (HTEC) plasirala se na Deloitte-ovu listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA (Evropa, Bliski Istok i Afrika), zauzevši visoko 86. mesto na

Najvažnije vesti

Isplata dividende akcionarima Aerodroma 5. septembra

Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je da će dividendu iz prošlogodišnje dobiti isplatiti 5. septembra putem Centralnog registra hartija od vrednosti.

Kompanije

Apple i SAP udružili snage

Američki tehnološki div Apple udružio je snage s nemačkim proizvođačem poslovnog softvera SAP u sklopu nastojanja da privuče više klijenata iz redova poslovne zajednice.