Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Prema rečima ministra privrede Željka Sertića kineska kompanija će uvesti novu filozofiju poslovanja u Železaru iz Smedereva.

Kinezi razmišljaju dugoročno i oni “imaju razlog zašto su došli na naše tržište”, kazao je Sertić gostujući na RTS-u.

Ono što je potrebno je osavremenjivanje proizvodnje čelika u Srbiji.

Kineska kompanija opremiće Železaru najsavremenijom tehnologijom, kakvu imaju njene druge fabrike širom sveta, ali uvešće i drugačiji odnos menadžmenta prema radnicima, dobavljačima, kupcima…

Novi proizvodi, viša tržišna vrednost

“Nama ovde je pre svega interes da poboljšavanjem performansi Železare dobijemo gotove prozivode koji imaju višu tržišnu vrednost. Kada se budu uložila sredstva, ne samo u postojeće pogone, nego i u nove procese koji će omogućiti da se završi viša prerada limova i čelika, koji će moći da bude prodavan za stvari koje do danas nikada nismo prodavali”, rekao je Sertić.

On je kao primer naveo proizvođača automobila Fiat koji, kako je rekao, ne kupuje čelik u Srbiji, već ga uvozi.

“To je zato što nismo imali liniju za galvanizaciju. Danas više ne postoji nijedan automobil na svetu koji se pravi od običnih limova. I to je prostor u kojem ćemo, zajedno sa kineskim parterima, raditi”, rekao je Sertić i naglasio da je posao Hestila da obezbedi tržište, sredstva, nauči radnike novim poslovima i uvede novu filozofiju poslovanja.

Izvor: Tanjug, RTS
Previous Daimler nema proizvod za takmičenje sa Tesla Motorsom
Next Sve veća popularnost obveznica za dijasporu

You might also like

Berza

Tržišna kapitalizacija 100 najvećih svetskih kompanija na rekordnom nivou

Tržišna kapitalizacija 100 najvećih svetskih kompanija ove je godine, najviše zahvaljujući američkim preduzećima, porasla za 1.861 milijardu dolara ili 12 odsto u odnosu na kraj mart 2016., te je dostigla rekordnu

Najvažnije vesti

Turska Tai group investira 35 miliona evra u Kraljevo

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sastao se u Istanbulu sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Bakirom Izetbegovićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kompanije

B92 postaje O2 televizija

Televizija B92 u narednih nekoliko dana promeniće ime u O2 TV, piše Blic.