Indeks sreće: Srbija na sredini lestvice

Indeks sreće: Srbija na sredini lestvice

Rezultati istraživanja o tome koja je zemlja najsrećnija na svetu pokazuju da se Srbija nalazi u sredini lestvice u odnosu na ostatak sveta.

Od 157 zemalja Srbija zauzima 86. mesto s ukupnim rezultatom 5,177.

Foto: www.mojatv.rs

Foto: www.mojatv.rs

Istraživanje pokazuje kako su građani ocenili život u svojoj zemlji u periodu od 2013. do 2015. godine prema pet parametara. Od pomenutih parametara 31 odsto čini BDP zemlje po glavi stanovnika, 26 odsto odnosi se na ocenu građana o socijalnoj podršci koju primaju, 18 odsto je ocena koliko imaju mogućnosti za zdrav život, 12 odsto koliko se osećaju slobodno da samostalno donose životne izbore, osam odsto odlazi na velikodušnost, a pet odsto na postojanje korupcije.

U odnosu na najsrećniju zemlju na svetu Dansku Srbija zaostaje s razlikom od 2,349, a od najnesrećnije zemlje Burundija ima bolji rezultat za 2,272. Naša zemlja se na lestvici popela za jedno mesto u odnosu na prošlu godinu, dok se Danska s trećeg vratila na prvo.

Izvor: GdeInvestirati/Kurir
Previous Još jedan atraktivan projekat: Žičara će spajati Ušće i Kalemegdan
Next Sirijska opozicija suspendovala učešće u mirovnim pregovorima u Ženevi

You might also like

Društvo

Turistima koji otkažu put u Tursku biće vraćeno 95% uplate

Turistima iz Srbije koji odustanu od letovanja u Turskoj biće vraćeno 95 odsto uplaćenog aranžmana, a oni koji odluče da letuju u toj državi to će moći da urade, dogovoreno

Društvo

Za priznanje prekršaja u sivoj zoni manja kazna

Zaključivanjem sporazuma o priznanju krivice prekršioci zakona u domenu sive ekonomije moći će da dobiju umanjenje kazne dok će država osigurati efikasnije sankcionisanje, a prekršajni sudovi biće značajno rasterećeni.

Društvo

Koji su najskuplji, a koji najjeftiniji gradovi sveta?

Singapur je zbog ogromnih troškova za vlasnike automobila potvrdio poziciju najskupljeg grada na svetu, petu godinu zaredom, pokazalo je godišnje istraživanje Economist Intelligence Unita (EIU).