Beogradska berza: Skromno trgovanje, indeksi u minusu

Beogradska berza: Skromno trgovanje, indeksi u minusu

Drugi dan zaredom nastavljen je silazni trend domaćeg tržišta akcija uz izuzetno skromnu investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju, zahvaljujući državnim obveznicama, iznosio je odličnih 637,1 milion RSD (5,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,4%, spustivši se ispod nivoa od 608 poena.

Izuzetno slaba investiciona aktivnost zabeležena je danas na najlikvidnijim domaćim akcijama. Naftna industrija Srbije (NIIS) pala je za petinu procenta na 600 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD, dok se građevinar Energorprojekt holding (ENHL) zadržao na postojećoj ceni od 1.010 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD. Ova kompanija je danas objavila dva novougovorena posla u Ruandi i Ugandi sumarno vredna oko 10 miliona EUR. Iz uprave ove kompanije nedavno su objavili da je na kraju prvog kvartala Energoprojekt imao ugovorenih poslova u vrednosti od oko 525 miliona EUR.

Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) je pao 0,7% na 887 RSD uz promet od 0,1 milion RSD, dok se uz minoran promet Sojaprotein (SJPT) spustio 3,3% na 860 RSD. Najprometnija akcija bila je zrenjaninska uljara Dijamant (DJMN) koja je ojačala pola procenta na 38.500 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD.

Dinarska obveznica, RSO1482, koja dospeva na naplatu 10. jula 2017. godine, zabeležila je promet od 571,3 miliona RSD, dok je obveznica denominovana u evrima, RSO15118, koja dospeva na naplatu 30 jula 2025. godine, ostvarila realizaciju od oko pola miliona EUR.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Kazna od preko 60 miliona dinara zbog rada na crno
Next Pad obima transakcija na globalnom tržištu nekretnina u prvom kvartalu 2016.

You might also like

Svetske berze

Wall Street: Tehnološki sektor predvodnik optimizma

Na Wall Streetu su indeksi berza snažno porasli, nadoknadivši sve gubitke od prethodnog dana, što se najviše zahvaljuje rastu cena akcija u tehnološkom sektoru, pri čemu su neke od njih dostigle

Berza

Bolji izgledi za većinu latino-američkih valuta u narednim mesecima

Vodeće latino-američke valute će verovatno biti manje nestabilne u sledećim mesecima nego što su to bile u martu, ali su i dalje podložne uticajima spolja.

Berza

Wall Street: Raste zabrinutost zbog krize u Turskoj

Na Wall Streetu su najvažniji indeksi na početku nedelje nastavili kliziti pod pritiskom zabrinutosti oko krize u Turskoj, pri čemu su Dow Jones i S&P 500 pali četvrti trgovinski dan zaredom.