MMF najavio dolazak u Atinu

MMF najavio dolazak u Atinu

Početkom sledeće nedelje tim MMF-a posetiće Atinu kako bi razgovarali o ekonomskim problemima te zemlje, rekla je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde.

Kako je rekla Lagarde na konferenciji za novinare tokom prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu, ta institucija je imala produktivne sastanke sa učesnicima iz Grčke, pa će se tim MMF-a vratiti u tu zemlju naredne nedelje.

„Mnogo je stvari o kojima moramo da razgovaramo, za neke je potrebno vreme, ali svi znamo da moramo što pre da to pokrenemo i da radimo efikasno“, poručila je Lagard.

Ona je istakla da je cilj isti, a to je ekonomska održivost i stabilnost, a da bi se to postiglo, kako je podvukla, potrebno je da bude “bazirana na programu koji stoji na dve noge”.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous U poreskim oazama sakriveno skoro 1.400 milijardi dolara američkih kompanija
Next Azijske berze: Indeksi padaju zbog jeftinije nafte

You might also like

Tema dana

Donald Trump povlači SAD iz Transpacifičkog partnerstva

Američki predsednik Donald Trump potpisaće dekret o povlačenju SAD iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP), prenosi agencija “Bloomberg” pozivajući se na neimenovanog zvaničnika.

Makroekonomija

Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

Poslovna aktivnost u evrozoni je u januaru bila stabilna, pošto su se snažne perspektive i rast zapošljavanja suprotstavili političkoj neizvesnosti.

Makroekonomija

Vujović: Ako privredni rast i prihodi budu veći sledi drugo povećanje plata i penzija

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio u subotu da bi, pored predviđenog povećanja plata i penzija početkom naredne godine, moglo da se razgovara i o drugom povećanju tokom 2017. ako