IT gigant Intel će ukinuti više hiljada radnih mesta

IT gigant Intel će ukinuti više hiljada radnih mesta

Najveći svetski proizvođač čipova Intel planira ove godine ukinuti nekoliko hiljada radnih mesta, znatno više nego prošle godine.

Intel želi konsolidovati poslovanje nekih svojih odeljenja, nakon niza akvizicija, pa će ukinuti znatno više radnih mesta u odnosu na prošlogodišnjih 1.100, rekao je izvor iz te firme web portalu Oregonlive, a prenosi Reuters. Otpuštanja, koja će zahvatiti i neke visoke direktorske pozicije, mogla bi početi odmah nakon objave poslovnog izveštaja Intela za prvo tromesečje polovinom ove nedelje, piše Oregolive.

Intel, koji je na kraju prošle godine imao 107.300 zaposlenih širom sveta, poručio je pre godinu dana kako će ukinuti oko 5 posto radnih mesta, ili njih više od 5.000, jer je suočen s padom potražnje za personalnim računarima, pa se usmeruje na proizvodna područja koja beleže brži rast.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Engleska: Fudbalski klubovi zaradili rekordnih 3,4 milijarde funti
Next baner 1

You might also like

Banke i finansije

Stiže paket pomoći za “Monte dei Paschi di Siena”

Evropska komisija je dozvolila Italiji da dodeli veliki spasilački paket pomoći posrnuloj banci “Monte dei Paschi di Siena”, trećoj najvećoj u zemlji.

Kompanije

Intel prošle godine ostvario prihode od 59,4 milijarde dolara

Kompanija Intel je nedavno predstavila finansijski izveštaj za poslednje tromesečje, kao i celu 2016. godinu.

Kompanije

NKBM traži kupca za bivši tržni centar Merkur na Bežanijskoj kosi

Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), kao jedini vlasnik TC Bežanijska kosa, pozvala je potencijalne kupce da dostave izjave o zainteresovanosti za kupovinu tog objekta.