Ako Velika Britanija izađe iz EU, snosiće posledice

Ako Velika Britanija izađe iz EU, snosiće posledice

Ako na referendumu bude izglasano da Velika Britanija napusti EU,biće posledica po tu zemlju, izjavio je Francuski ministar privrede Emmanuel Macron.

„Britanija je velika zemlja i njena budućnost nije izvan EU, ona je deo kluba i odgovorna je za promene EU uz ostale velike zemlje“, kazao je Makron.

On je dodao da će sigurno biti posledica jer, u suprotnom, postojanje EU nema smisla.

Britanija će na referendumu 23. juna glasati o tome da li će ostati u EU, a aktivisti kampanje za „Bregzit“ navode da ta zemlja može lako da pregovara o trgovinskim sporazumima sa Briselom i da ponovo povrati svoj status u svetu.

Francuski ministar je dodao da bi Britanija, međutim, mogla imati problema ako ponovo pokuša da pristupi jedinstvenom tržištu EU, kao i da će više izbeglica poći u pravcu njenih obala, a isto tako da može da izgubi pregovaračku poziciju u pregovorima za očuvanje svoje čelične industrije od konkurencije iz Kine.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze: Indeksi padaju zbog jeftinije nafte
Next Danas potpisivanje ugovora za Železaru Smederevo

You might also like

Društvo

Vučić: Ideja MMF-a nema podršku Vlade, zaštitićemo najsiromašnije penzionere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posao Vlade Srbije da zaštiti najsiromašnije penzionere.

Društvo

Glasanje za novog generalnog sekretara UN: Gutereš u vodstvu, Vuk Jeremić drugi

Bivši portugalski premijer Antonio Gutereš (Guterres) dobio je u petak najveću podršku u drugom krugu glasanja za novog generalnog sekretara UN, ali su se dve zemlje Saveta bezbednosti izjasnile da

Zdravlje

Šta uraditi kada ste u dilemi?

Blokada ne mora uvek biti loša, predah je ponekad preko potreban, ali uglavnom, blokada znači nemoć i gubitak dragocenog vremena.