Predsednik Nikolić sa Rohanijem u Teheranu

Predsednik Nikolić sa Rohanijem u Teheranu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Teheranu sa predsednikom Islamske Republike Iran Hasanom Rohanijem.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru dva predsednika su se saglasila da nakon ukidanja sankcija Iranu više nema prepreka za produbljivanje saradnje između dve zemlje, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

Predsednici Nikolić i Rohani zaključili su da bi i za Srbiju i za Iran bila značajna saradnja u oblasti energetike, poljoprivrede.

Rohani je posebno istakao da je Iran zainteresovan i za saradnju u oblasti turizma.

Nikolić će se sastati danas i sa potpredsednikom Irana zaduženim za razvoj nauke i tehnologije, Sorenom Satarijem, a prisustvovaće i otvaranju 5. međunarodnog simpozijuma Svetske federacije neurohirurških udruženja.

Izvor:RTS
Previous Prepolovljene cene oraha i badema na svetskim tržištima
Next Zbog radova prekid železničkog saobraćaja između Beograda i Skoplja do 18 juna

You might also like

Politika

Protesti u Londonu: Građani optužuju Blera za rat u Iraku i zahtevaju da bude kažnjen

Desetine ljudi protestovalo je u sredu u Londonu, u blizini Centra “Elizabeta Druga”, zahtevajući da bivši premijer Velike Britanije Toni Bler bude kažnjen za rat u Iraku.

Politika

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Politika

Saša Janković formira pokret

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je danas da će narednih dana formirati pokret u kome će biti stranke, organizacije i pojedinci koju su podržali njegovu kandidaturu.