Javni dug Španije u februaru narastao iznad 100% BDP-a

Javni dug Španije u februaru narastao iznad 100% BDP-a

Javni dug Španije u februaru je premašio 100% bogatstva zemlje i iznosi 100,012 odsto, saopštila je centralna banka Španije

Iako je ekonomija Španije u proteklom periodu ojačala, cene koje utiču na vrednost bogatstva su pale, što je jedan od razloga povećanja javnog duga, kaže se u saopštenju Banco de España, i dodaje da je rast duga i u apsolutnom smislu veoma jak.

U februaru ove godine javni dug je porastao za 9,73 milijarde dolara, na 1.081 milijardi evra.

U februaru 2015. javni dug je uvećan za 4,79 milijardi evra što je dvostruko manje nego u drugom mesecu ove godine, podseća centralna banka.

Izvor:Agencije
Previous Novi snažan zemljotres u Japanu
Next Srpske lične karte opet nevažeće na Kosovu

You might also like

Makroekonomija

Ana Brnabić: Rast BDP-a u tekućoj godini 2,5 odsto

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je juče za Reuters da u tekućoj godini očekuje rast BDP-a od 2,5 odsto i stopu rasta domaće ekonomije od 3 odsto u narednoj godini.

Tema dana

Predlog zakona o budžetu Srbije pred poslanicima

Poslanici Skupštine Srbije počeće danas razmatranje Predloga zakona o budžetu za 2017. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara.

Makroekonomija

Zajedničko tržište Zapadnog Balkana kao osnov za pristupanje EU u budućnosti

Evropski komesar za proširenje Johanes Han pozvao je danas lidere zemalja Zapadnog Balkana da ne propuste priliku za ostvarenje snažne međusobne saradnje i rade na formiranju zajedničkog tržišta kao jednog