Uskoro počinje Jahorina Ekonomski forum 2016.

Uskoro počinje Jahorina Ekonomski forum 2016.

Pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, 20. i 21. aprila biće održan „Jahorina Ekonomski forum 2016“ na Jahorini i tom prilikom okupiće neke od najiskusnijih stručnjaka savremene ekonomije, domaće privrednike, strane investitore i predstavnike najvećih privreda u svetu.

Cilj „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“ je da se kroz panel diskusije, neformalne i formalne susrete s učesnicima iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, jugoistočne i zapadne Evrope, Rusije i Kine dođe do zaključaka i smernica u vezi s pretnjama, slabostima, mogućnostima, potencijalima i kapacitetima za jačanje ekonomske saradnje, kao i preporuka u vezi s unapređenjem ekonomije u Republici Srpskoj.

„“Jahorina Ekonomski forum“ zamišljen je kao susret koji našim privrednicima, ekonomistima, bankarima, donosiocima odluka treba da ponudi odgovore i uvide nekih od najiskusnijih ekonomista u svetu, njihov pogled, preporuke za nove izazove koji su nam potrebni za bolje razumevanje ne samo društva i tržišta u regionu, Evropi i svetu, već i novih prilika i opasnosti koje se ne smeju prevideti. Cilj nam je da kroz dijalog i razmenu znanja i iskustava dođemo do nekih novih zaključaka i predloga koji bi u budućnosti mogli da proizvedu nova rešenja za ekonomiju i privredu“, rekao je Saša Grabovac, član Organizacionog odbora „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“.

foto: segh2013.sciencesconf.org

foto: segh2013.sciencesconf.org

„Jahorina Ekonomski forum 2016“ će kroz osam panel diskusija u kojima će učestvovati domaći i strani stručnjaci, akademici, profesori, ambasadori, političari, predsednici uprava nekih od najvećih kompanija današnjice ponuditi uvide na novi svetski ekonomski poredak, savremene trendove u makroekonomskim politikama velikih i manjih država, geopolitičkim uslovima i posledicama fluktuacije cena sirovina na međunarodnom tržištu, kao i o opredeljenju zemalja zapadnog Balkana za razvoj realnog sektora, te prilikama i opasnostima takvog izbora.

„Jahorina Ekonomski forum 2016“ ugostiće neke od najznačajnijih i najupućenijih predstavnika međunarodne ekonomije, neke od najuspešnih privrednika iz regiona, predstavnike Ruske akademije nauka, Evropske komisije, diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, bivše menadžere Šangajske berze, nemačke Bundesbanke, predstavnike nekih od najvećih osiguravajućih kuća i banaka u Bosni i Hercegovini, te predstavnike izvršne vlasti Republike Srpske.

Izvor: GdeInvestirati/BIZlife
Previous Kovanica od pet evra u opticaju
Next Beogradska berza: Skromno trgovanje, snažna tražnja za Imlekovim akcijama

You might also like

Društvo

Selidbe u Beogradu koštaju od 1.500 do 14.000 dinara

U Beogradu ima stotinak preduzeća i privatnih prevoznika, koji imaju teretna vozila i ekipe za prenos nameštaja i stvari.

Društvo

Prihod Bundesligaških klubova veći od tri milijarde evra

Direktor Bundeslige Christian Seifert, izjavio je da je ekonomska snaga Bundeslige nastavila svoj rast, pošto je 18 klubova najjače nemačke lige premašilo tri milijarde evra prihoda u 2016. godini.

Društvo

Maja Ilić: 96% anonimnih prijava je opravdano

Načelnica Odeljenja za studijsko-analitičke poslove u Inspektoratu za rad Maja Ilić je izjavila da oko 96 odsto zaposlenih koji anonimno prijavljuju probleme na poslu je opravdano.