Rekordan prihod Energoprojekta u 2015, EBITDA 22 miliona evra

Rekordan prihod Energoprojekta u 2015, EBITDA 22 miliona evra

Najveći domaći građevinar, Energoprojekt holding, ostvario je prošle godine ukupan prihod od 311 miliona evra, EBITDA u visini od 22 miliona evra i konsolidovanu poslovnu dobit od 9,8 miliona evra, izjavio je za NIN generalni direktor kompanije Vladimir Milovanović.

„Nešto više od jedne trećine prihoda je ostvareno realizacijom projekata u zemlji, dok je preostali deo prihoda ostvaren na projektima u inostranstvu. Kada ovome dodamo i podatak da na isteku prvog kvartala ove godine vrednost preostalih ugovorenih radova koje Energoprojekt realizuje iznosi oko 525 miliona evra, mislim da akcionari, zaposleni i menadžment mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima“, rekao je Milovanović.

Foto: Novaekonomija.rs

Foto: Novaekonomija.rs

On je dodao da je planom poslovanja za ovu godinu predviđen prihod na nivou prošle godine, ali da su „velike šanse da on bude još bolji“.

Milovanović je napomenuo da se ove godine u Srbiji realizuje nekoliko veoma važnih poslova kao što su izgradnja dalekovoda od Pančeva do rumunske granice, izgradnja stambenih kula u projektu „Beograd na vodi“, izgradnja deonice auto-puta Lajkovac-Ljig, dok je kompanija više nego aktivna na brojnim svetskim tržištima, kojima su protekle godine dodati Ruanda i Belorusija.

Od početka godine akcije Energoprojekta beleže pad vrednosti od 2,4 odsto, a po poslednjoj ceni od 1.012 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 11,1 milijardu dinara (oko 90 miliona evra).

Izvor: NIN, Wisebroker
Previous Aleksandar Vučić: Evropa se nije plašila srpske čeličane, ali se plaši kineske
Next Forbes izbacio listu najbogatijih Rusa

You might also like

Kompanije

“Aha Mura Prvi maj” iz Pirota na prodaji

Stečajni upravnik kompanije “Aha Mura Prvi maj” d.o.o. u stečaju iz Pirota oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

Transport

Saša Vlaisavljević: Vlade Srbije odobrila stalan posao za 400 radnika

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu Saša Vlaisavljević izjavio je danas da je odlukom Vlade Srbije 400 radnika aerodroma dobilo stalan posao. 

Najvažnije vesti

U Šapcu se otvara pogon italijanske kompanije Pasubio

Italijanska kompanija Pasubio otvara pogon u Šapcu, gde će za izradu kožnih sedišta za luksuzne automobile zaposliti 500 Šapčana, a klijenti, za koje ova kompanija radi su Lamborghini, Porsche, Jaguar,