MK Grupa i američki Stratex investiraju u hotele Budvanska rivijera

MK Grupa i američki Stratex investiraju u hotele Budvanska rivijera

MK Grupa, srpskog biznismena Miodraga Kostića, i američka Stratex Grupa objavili su danas partnerstvo čiji je cilj realizacija zajedničkih investicija u Hotelsku grupu Budvanska Rivijera i druge projekte iz oblasti hotelskog turizma u Crnoj Gori.

Stratex Grupa i MK Grupa će od danas nastupati kao jednaki partneri u HG Budvanska Rivijera, koji dele viziju razvoja te hotelske grupacije i veruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u oblasti hotelskog turizma u regionu, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

“Cilj ovog poduhvata je maksimalno uvećanje vrednosti kompanije putem modernizacije, profesionalnog menadžmenta i razvoja kroz zajednički investicioni program”, izjavio je Neil Emilfarb, predsednik Strateks Grupe.

On je izrazio uverenje da “iskustvo i kapaciteti MK Grupe i Stratex-a mogu da osiguraju transformaciju Budvanske Rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom delu Evrope.

“Nadamo se dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore i opštinom Budva radi daljeg unapređenja Budve kao turističke destinacije”, dodao je Emilfarb.

MK Grupa je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. U više desetina preduzeća zapošljava oko 7.000 radnika. Pored agrara, MK Grupa je lider u šećernoj i mesnoj industriji, turizmu, bankarskom poslovanju, obnovljivim izvorima energije, nekretninama…

U fokusu poslovanja Grupe u poslednjih nekoliko godina je razvoj hotelskog biznisa.

U poslovnom sistemu MK Grupe su hoteli sa četiri zvezdice Grand Hotel & Spa, Family Hotel Angella, Apartmani Konaci na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel u Beogradu, kao i hotel sa pet zvezdica Kempinski Palace u Portorožu, koji su već prepoznati kao vodeći u regionu, a MK Group je nedavno dostavila i ponudu za kupovinu hotela Kempinski u Savudriji, u Hrvatskoj.

Stratex Grupa je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gde je uložila preko 140 miliona evra, posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora.

Ova Grupa je vlasnik Dukley porodice brendova, među kojima su najpoznatiji: Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina u čiju modernizaciju i razvoj Strateks ulazi sa turskom Dogus Grupom. Strateks je i značajan pokrovitelj umetnosti kroz svoj Dukley European Art Community program, navodi se u saopštenju.

Izvor:Tanjug
Previous Evropske berze, dolar, nafta: Svi čekaju rezultate sastanka OPEC i Rusije u Dohi
Next Tri scenarija na sledećem sastanku OPEC-a i Rusije u Dohi

You might also like

Berza

Cene nafte prošle nedelje pale 4 odsto

Na svetskim tržištima su cene nafte prošle nedelje pale oko 4 odsto, skliznuvši blizu najnižih nivoa u dva meseca, nakon novih naznaka da je proizvodnja i dalje znatno veća od potražnje.

Kompanije

Banka Vatikana imala dobit od 36 miliona evra

Vatikanska banka, zvanično nazvana Institut za verske poslove (IOR), zabeležila je neto dobit od 36 miliona evra 2016. godine.

Saobraćaj

Toyota zbog neispravnih vazdušnih jastuka povlači 1,4 miliona vozila

Japanski proizvođač automobila Toyota iz prodaje će povući 1,4 miliona vozila širom sveta zbog proizvodne greške u vazdušnim jastucima. Automobili obuhvataju Prius i Lexus modele od 2008. do 2012. godine.