Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Predstavnici EK informisani o prodaji Železare

Evropska komisija dobila je dokaz da državna pomoć Železari Smederevo ne prelazi 50 odsto investicije kineske kompanije He Steel. U ponedeljak će biti potpisan ugovor o privatizaciji.

Iz EK poručuju da oni ne trebaju da odobravaju prodaju Železare, već je upitan samo iznos državne subvencije u budućnosti. Prema pripremljenom kupoprodajnom ugovoru između srpske i kineske strane, takve subvencije nisu planirane.

Za prodaju Železare Smederevo kineskoj kompaniji He Steel (HBIS) nije potrebna niti je tražena saglasnost EK, jer je to komercijalni ugovor zemalja, odnosno firmi izvan Evropske unije, rekli su agenciji Beta u Briselu evropski diplomatski izvori.

HBIS je jedina kompanija koja je dala ponudu za kupovinu imovine Železare, čija je početna cena bila 45,7 miliona evra, što je 50 odsto procenjene vrednosti. U ponedeljak, 18. aprila Vlada Srbije će potpisati ugovor o prodaji Železare sa kineskom kompanijom.

Izvor: Beta
Previous Španija: Svetski milijarderi se vraćaju na tržište nekretnina
Next Najveća privatna rudarska kompanija proglasila bankrot

You might also like

Najvažnije vesti

Savet investitorima: Ignorišite Trampove “tvitove” – posmatrajte šta on radi!

Neusklađenost između reči i dela, obećanog i ostvarenog u prve tri nedelje Donalda Trampa na funkciji predsednika SAD, “tvitovi”, i posledično, zbunjenost na tržištima kapitala, predmet su analize glavnog ekonomiste Saxo

IT

Samsung ulaže 9 milijardi dolara u svoje poslovanje

Samsung Display je prema navodima, započeo veliko širenje svojih proizvodnih potencijala za OLED panele.

Kompanije

Etiopija leži na depozitima dragog kamena

Etiopski geološki institut (EGS) locirao je osam potencijalnih nalazišta dragog kamena i rude gvožđa u prvoj polovini godine.