Nigerija: Depoziti zlata u pokrajini Kaduna veći nego u čitavoj Južnoafričkoj Republici?

Nigerija: Depoziti zlata u pokrajini Kaduna veći nego u čitavoj Južnoafričkoj Republici?

Nasir el-Rufai, guverner pokrajine Kaduna , tvrdi da ova severozapadna oblast Nigerije sadrži rezerve zlata kojie su veće od ukupnih depozita u Južnoafričkoj Republici.

“Pokrajina Kaduna zaista ima više zlata nego što ga ima u Južnoafričkoj Republici. Svi podaci koje smo mi i Ministarstvo rudarstva dobili potvrđuju to”, rekao je Nasir el-Rufai na otvaranju investicionog foruma u glavnom gradu pokrajine.

Po njegovim rečima samo će čvrsti minerali privući u pokrajinu više od 40 milijardi naira (oko 180 mil.evra)investicija i pozvao ulagače da istraže mogućnosti eksploatacije rude.

Sa svoje strane vlada pokrajine će iskoristiti sve mehanizme koji joj stoje na raspolaganju kako bi osigurala mir i bezbednost, poboljšala kvalitet života i socijalnu pravdu, rekao je on.

Foto:www.dailymail.co.uk

Foto:www.dailymail.co.uk

Kaduna je pokrajina na severozapadu Nigerije sa, prema procenama, oko 1,8 miliona stanovnika. Svetskoj javnosti je poznata po verskoj netrpeljivosti između hrišćana i muslimana koja je kulminirala 2001.

U četiri dana oružanih sukoba više od 1.000 ljudi je izgubilo život, desetine hiljada ih je ostalo bez krova nad glavom, a brojne crkve i džamije su spaljene.

Kaduna je dom za više od 60 etničkih grupa a sukobi oko zemljišta ili religije su svakodnevni. U poslednjih nekoliko godina mrtvi i ranjeni u pokrajini se broje u hiljadama.

Izvor:Agencije

Previous Beogradska berza: Obveznice pogurale promet
Next Dragan Budošan :Vojvodina će tražiti utvrđivanje svog udela u Elektroprivredi Srbije

You might also like

Industrija

I u ovoj godini Worldsteel očekuje pad potražnje za čelikom

Globalna potražnja za čelikom ponovo će se smanjiti ove godine, zbog daljeg slabljenja na vodećem kineskom tržištu, a u 2017. trebala bi uslediti stabilizacija, prognozira svetska udruga proizvođača čelika Worldsteel.

Kompanije

Japansku Toshibu tužio najveći penzioni fond na svetu

Zbog računovodstvenog skandala koji je srezao vrednost akcija kompanije, Japanski nacionalni penzioni fond, najveći na svetu, tužio je posrnulog elektronskog giganta Toshibu.

Kompanije

Paul Conibear: Rudnik bakra u Timoku za par godina

Uslovi rudarenja u Srbiji su vrlo povoljni, ocenjuje šef kanadske kompanije Lundin Mining kojoj je američki Freeport McMoRan prodao svoj udeo u pravima na istraživanje u “Čukaru Peki” kod Bora.