Lider britanskih laburista pozvao članove da glasaju za ostanak u Evropskoj uniji

Lider britanskih laburista pozvao članove da glasaju za ostanak u Evropskoj uniji

U svom prvom istupanju u referendumskoj kampanji, šef britanske opozicije Jeremy Corbyn pozvao je pristalice da 23. juna glasaju za ostanak Velike Britanije u EU.

“Uprkos nedostacima Evropske unije, ostanak u članstvu zajednice je u najboljem interesu naroda ove zemlje”, istakao je lider britanskih laburista.

Corbyn potiče iz socijalističkog levog krila Laburističke stranke i već dugo ga smatraju “mlakim” pristalicom EU, a 1975. godine je glasao protiv pridruživanja tadašnjoj Evropskoj ekonomskoj zajednici, prenela je agencija AP.

Vođa Laburista je u današnjem govoru rekao da Unija nije dovoljno demokratska i da je suviše raspoložena da unapređuje politiku slobodnog tržišta na štetu radnika.

Sa druge strane, on je istakao da globalni izazovi poput utaje poreza, sajber-kriminala, izbegličke krize i terorizma zahtevaju koordinisanu međunarodnu akciju, u čemu je “EU, sa svim svojim pozitivnim i negativnim stranama” važno sredstvo.

Izvor:Agencije

Previous Evropske berze: Indeksi u plusu, u fokusu predstojeći sastanak izvoznika nafte u Dohi
Next Dinar ojačao, NBS i danas intervenisala na deviznom tržištu

You might also like

Geopolitika

Međunarodna konferencija o izraelsko-palestinskom sukobu: Status quo neodrživ

Dogovoreno rešenje je jedini način za postizanje trajnog mira, sa dve države koje će živeti jedna pored druge u miru i bezbednosti, navodi se u zajedničkom saopštenju posle juče održanog

Geopolitika

Britanija gubi pristup tržištu EU ako ograniči pristup tržištu rada

Velika Britanija verovatno neće imati pun pristup jedinstvenom tržištu Unije, ukoliko ne dozvoli neograničen pristup svom tržištu rada za građane EU, izjavio je danas irski ministar finansija Michael Nunan.

Geopolitika

Ukrajina: Premijer Jacenjuk najavio ostavku

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk najavio je u redovnom televizijskom obraćanju javnosti svoju ostavku, koju će zvanično podneti parlamentu u utorak.