Prodaje se grad na Tasmaniji za 7,5 miliona evra

Prodaje se grad na Tasmaniji za 7,5 miliona evra

Prodaja celog grada na Tasmaniji privukla je veliko interesovanje potencijalnih kupaca širom sveta, pišu australski mediji.

Tarraleah, gradić u ostrvskoj australijskoj državi prodaje se za 11 miliona australskih dolara (oko 7,5 miliona evra). Tarraleah je izgrađen 1930.godine uglavnom za migrante iz Evrope, radnike tadašnje kompanije Hydro Electric Commission, sadašnje “Hydro Tasmania”, koji su gradili branu za tamošnju hidroelektranu, prenosi ABC News.

Reč je o gradu sa 33 kuće izgrađene u art-deco stilu, s pozorištem, školom i crkvom koji se prostire na prostoru od 145 hektara. Stanovnici su ga napustili 1990, nakon što je hidroelektrana automatizovana.

Foto:www.abc.net.au

Foto:www.abc.net.au

Trenutni vlasnik gradića Julian Horner proveo je 13 godina restaurirajući grad koji je u međuvremenu postao turistička atrakcija za planinare, ribolovce i turiste.

Agent nekretninama John Blacklow kaže da bi grad mogao postići cenu od 7,5 miliona evra i da je interes potencijalnih kupaca velik.

“U zadnjih nekoliko dana zvali su nas zainteresovani iz Holandije, Kine, Hong Konga i Singapura”.

“Od Hobarta je udaljen 126 kilometara, okružen je planinama i netaknutom prirodom, a već sad gradić godišnje od turizma zaradi dva miliona dolara”, rekao je Blacklow.

Objasnio je da se grad prodaje u celosti, ali kupac kasnije može prodavati posebno kuće ili delove zemljišta.

Izvor:Agencije
Previous Makedonija: Sukobi policije i demonstranata, više osoba povređeno
Next Izbori: Za 250 poslaničkim mesta u Skupštini utvrđeno 20 lista sa 3.270 kandidata

You might also like

Kompanije

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Investiciona kompanija Blackstone zatvorila je finansijsku konstrukciju za 7,8 milijardi evra “težak” fond koji će se koncentrisati na komercijalne nekretnine u Evropi, saznaje Reuters od upućenog izvora.

Najvažnije vesti

Colliers: Krupan internacionalni kapital spušta se u Rumuniju i region Centralnoistočne Evrope

Rumunija i CEE region bili u fokusu ovogodišnjeg MIPIM sajma nekretnina, koji je otpočeo pre pet dana u Kanu.

Zemljište

Počela eksproprijacija zemljišta na trasi od Surčina do Obrenovca, kvadrat do 4.000 dinara

Eksproprijacija zemljišta na kojem će biti izgrađena deonica od Surčina do Obrenovca, na Koridoru 11 ka Crnoj Gori, počela je pre nekoliko dana.