Metalac najavio podelu sopstvenih akcija zaposlenima

Metalac najavio podelu sopstvenih akcija zaposlenima

Gornjomilanovački holding Metalac najavio je da će sopstvene akcije koje je kompanije stekla prošle jeseni biti raspoređene zaposlenima na ime stimulativnog nagrađivanja, što je i bilo navedeno u odluci prilikom sticanja ovih akcija.

Metalac je prošlog oktobra stekao 15.721 sopstvenu akciju (1,54 odsto od ukupnog broja), po ceni od 2.230 dinara po akciji. Ovo je bio drugi put kako je Metalac sticao sopstvene akcije, a prethodno je ovaj postupak sproveden u jesen 2014. godine po ceni od 2.420 dinara.

Akcije Metalca, koji posluje pod kontrolom menadžera i zaposlenih, prošle godine su zabeležile rast od 11,4 odsto, dok u 2016. registruju skok od 3,8 odsto.

Na poslednjoj ceni od 2.542 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,6 milijardi dinara (21,1 milion evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Beogradska berza: Indeksi u minusu, NIS naprometniji
Next Aukcija sirovog zlata u Rusiji

You might also like

Svetske berze

Cena električne energije porasla 300 odsto u ovoj nedelji

Električna energija je na berzama dostigla istorijske vrednosti i njena cena se za samo nekoliko ledenih dana utrostručila. Sa 50 evra koliko je megavat koštao na berzi krajem prošle nedelje,

Svetske berze

Wall Street: Oprezna trgovina, indeksi stagniraju oko rekordnih nivoa

Na Wall Streetu su u ponedeljak indeksi ostali gotovo nepromenjeni nedaleko rekordnih nivoa, pri čemu su akcije u trgovačkom sektoru poskupele, a u energetskom pojeftinile.

Svetske berze

Wall Street: Indeksi pod pritiskom energetskog i tehnološkog sektora

Na Wall Streetu su u sredu indeksi berza pali drugi dan zaredom, što je najviše posledica pritiska na akcije u energetskom i tehnološkom sektoru.