LVMH ostvario rast prihoda

LVMH ostvario rast prihoda

LVMH koji je vlasnik više od 60 svetskih brendova kao što su Kenzo, satovi Bvlgari i TAG Heuer, ostvario je prihod u iznosu od 8,62 milijarde evra.


Lanac prodaje luksuzne robe LVMH je u prvom ovogodišnjem tromesečju ostvario rast prohoda od četiri posto na godišnjem nivou. Globalna prodaja je iznosila 8,62 milijarde evra.

LVMH je vlasnik više od 60 luksuznih brendova, među kojima su i modna linija Kenzo i satovi Bulgari i TAG Heuer, piše BBC.

Iz kompanije su rekli da je američko tržište snažno, a “Evropa ostaje na dobrom putu, osim Francuske koja je pohođena padom turizma.”

Teroristički napadi u Parizu u novembru prošle godine su doveli do pada prodaje u nekim prodavnicama do 50 posto. Kompanija ostvaruje 10 posto ukupne prodaje u Francuskoj, a sedište joj je u Parizu.

foto: mql5.com

foto: mql5.com

Prihodi su najviše porasli u odeljenje prodaje parfema i kozmetike, devet posto. Velike deo prodaje odnosio se na brend Christian Dior.

No, rezultati su lošiji od očekivanja analitičara, koji su prema anketi Reutersa očekivali prihode od prodaje od 8,72 milijarde evra.

Lanac je pre u Kini ostvarivao dvocifreni rast prodaje, zbog snažne potražnje od strane srednje klase. Kompanija je sada suočena sa snažnom konkurencijom, zbog čega je potražnja usporena.

Kineska vlada je takođe prošle godine uvela strogo smanjenje potrošnje na luksuznu i raskošnu robu od strane državnih zvaničnika, što je dovelo do pada prodaje luksuznih roba širom Kine.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Na tavanu pronašao izgubljenu Caravaggiovu sliku
Next Bespovratna sredstva za voćnjake

You might also like

Saobraćaj

Snažan rast dobiti aerodroma Nikola Tesla u prva četiri meseca ove godine

U prva četiri meseca 2017. godine aerodroma Nikola Tesla je ostvario neto dobit od 831,7 miliona dinara, što je za 21 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila

IT

Huawei u narednih godinu ili dve planira da pretekne Apple

Pre nekoliko godina mnogi korisnici nisu ni razmišljali o kupovini telefona brendova Huawei, Oppo ili Xiaomi, a čak i u samoj Kini su korisnici davali prednost Apple-ovim proizvodima.

Kompanije

Tri ponuđača zainteresovana za kupovinu Hellenic-ovih šećerana u Srbiji

Grčka kompanija Hellenic Sugar Industry saopštila je juče da je okončan postupak prikupljanja ponuda u procesu prodaje njenih podružnica u Srbji.