Jedinstvo ugovorilo posao rekonstrukcije izvorišta “Ribare”

U skupštini grada Jagodine potpisan je ugovor o rekonstrukciji i proširenju Izvorišta „Ribare“.

Iz ovog izvorišta se Jagodina i okolna sela snabdevaju pitkom vodom i ujedno predstavlja investiciju veka što se tiče vodosnabdevanja grada Jagodine, saopšteno iz skupštine ovog grada.

Vrednost projekta iznosi 553,3 miliona RSD, a finansira se iz kredita KfW banke i donacijom Vlade Nemačke u iznosu od 150 miliona RSD. Projektom je planirana kompletna zamena agregata glavne crpno-potisne stanice, zatim ugradnja frekventnih regulatora, čime će se uštedeti 25-30% električne energije, kao i kompletna automatizacija, daljinsko upravljanje vodovodnim sistemom i izgradnja SCAD sistema.

Tender za izvođača radova je raspisala KfW banka, a kao izvođač je izabrano montažno-proizvodno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna.

Izvor: Skupština grada Jagodina, Wisebroker
Previous Više od poslovnog skupa: Lideri zemalja regiona u Mostaru
Next Airbnb uveo novu ponudu - spavanje sa ajkulama

You might also like

Kompanije

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

Kompanije

Kinezi preuzeli 60 odsto akcija Gorenja

Kineski Hisense mogao bi početi efektivno upravljati Gorenjem od septembra ili oktobra ove godine, najavio je predsednik Uprave ove kompanije Franjo Bobinac.

Usluge

Pošte Srbije zaradile 13,8 miliona evra

U periodu od januara do septembra ukupni prihodi Pošte Srbije dostigli su 18,7 milijardi dinara, dok su ukupni rashodi bili 16,5 milijardi, te je Pošta imala neto dobit od 1,7