Azijske berze: Oprezna trgovina

Azijske berze: Oprezna trgovina

Na azijskim se berzama u ponedeljak trguje oprezno zbog anemičnih ekonomskih pokazatelja, dok je kurs dolara prema jenu pao na novi najniži nivo u 17 meseci.

U fokusu ulagača na Wall Streetu ove će nedelje biti početak sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija koja, prema procenama analitičara, neće biti baš blistava. Dow Jones prošle je nedelje pao 1,2 posto, na 17.576 bodova, a toliko je izgubio i S&P 500, skliznuvši na 2.047 bodova. Nasdaq indeks pao je 1,3 posto, na 4.850 bodova.

Najveći nedeljni pad tih indeksa od početka februara posledica je zabrinutosti ulagača u vezi globalne ekonmije, koje već neko vreme slabi, posebno kinesko, a poslednji podaci pokazuju i da američka ekonomija raste tek umereno.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Argentina: Ponuda od 12,5 milijardi dolara obveznica
Next Zašto nismo srećniji sa novcem?

You might also like

Berza

Francuska planira da reguliše kriptovalute

Francuski ministar finansija Bruno le Maire pozvao je na strogu regulaciju digitalnih valuta kako bi se nadzirala njihova eventualna upotreba za izbegavanje poreznih obveza i za finansiranje nezakonitih aktivnosti i

Berza

Evropske berze: Ulagači na oprezu zbog napetosti u vezi Severne Koreje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su pale jer su ulagači oprezni zbog jačanja geopolitičkih napetosti nakon nuklearnog testa Severne Koreje.

Berza

Wall Street i dalje nestabilan, indeksi pali

Na Wall Streetu su u sredu indeksi berza pali, nakon vrlo nesigurnog trgovanja i velikih oscilacija cena akcija, dok se tržište pokušava oporaviti od oštrog pada početkom nedelje.