Ukrajina: Premijer Jacenjuk najavio ostavku

Ukrajina: Premijer Jacenjuk najavio ostavku

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk najavio je u redovnom televizijskom obraćanju javnosti svoju ostavku, koju će zvanično podneti parlamentu u utorak.

“Doneo sam odluku da podnesem ostavku na mesto premijera Ukrajine. U utorak 12. aprila podneću ostavku parlamentu”, rekao je Jacenjuk, prenosi Reuters.

“Moja odluka zasnovana je na nekoliko razloga: veštački izazvana politička kriza u vladi, želja da se smeni jedna osoba zaslepela je političare i paralisala njihovu volju da donesu prave promene zemlji”, rekao je Jacenjuk.

Jacenjuk je na mesto premijera došao 27. februara 2014. godine nakon Evromajdanskih protesta u Ukrajini.

Novembra iste godine, Vrhovna rada ga je ponovo imenovala za premijera nakon prevremenih parlamentarnih izbora.

Februara 2016. godine rad Vlade je ukrajinski parlament negativno ocenio, ali nije uspeo da izglasa nepoverenje što je rezultiralo krahom vladajuće koalicije.

Trenutno glavni kandidat na mesto premijera je predsednik skupštine Vladimir Grojsman, a podršku mu pruža klub poslanika predsednika Petra Porošenka.
.

Izvor:Agencije
Previous Tesla 3: Šta govori podatak o 325.000 automobila prodatih za 3 dana  
Next Ljubodrag Savić: Produžiti radni vek, skratiti radno vreme

You might also like

Geopolitika

Deutsche Welle: Kosovo – leglo islamizma?

Stručnjaci upozoravaju da poslednjih godina na Kosovu jača strogi oblik islama. To se i te kako tiče i Evrope, pogotovu Nemačke, piše Deutsche Welle.

Geopolitika

Aleksandar Vučić: Najkasnije početkom aprila predlog o rešenju Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će krajem marta, najkasnije početkom aprila govoriti o predlogu o “rešenju Kosova”.

Geopolitika

Kina i Indija gomilaju raketno oružje u oblasti Himalaja

Kina je rasporedila dodatne rakete i borbene avione duž granice sa Indijom, objavio je portal specijalizovan za vojna pitanja sa područja Azije “Kanwa Asian Defense”.