Nova menadžment opcija za RTB Bor

Nova menadžment opcija za RTB Bor

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će za RTB Bor biti napravljena nova menadžment opcija, koja će zajedno sa MMF-om da kreira program izlaska iz krize tog preduzeća.

“U RTB Bor ćemo napraviti novu menadžment opciju, koja će biti deo menadžmenta iz međunarodnih okvira i deo menadžmenta našeg i postojećeg, kojim ćemo napraviti mogućnost da zajedno sa MMF-om i stučnim konsultantima kreiramo program izlaska iz krize RTB Bor”, rekao je Sertić za TV Pink.

Kako je rekao, taj program se radi i u naredne dve-tri nedelje će biti završen kompletan materijal i biti donete određene odluke.

“Nama je važno da do 28-29. maja sve procedure završimo kako bismo zaštitili RTB Bor nakon izlaska svih 11 preduzeća u maju mesecu iz procesa restrukturiranja”, kazao je Sertić.

Time će se, prema njegovim rečima, postići ne samo da RTB Bor i 4.000 radnika nastave da rade i stvaraju, već ćemo po prvi put imati čistu ekonomsku sliku u državi u kojoj neće biti zaštićenih preduzeća.

Dodao je i da će morati da se preduzmu i određene racinalizacije u tom preduzeću, koje će biti veoma pažljivo vođenje u smislu strukture onog što mora da se menja i tehnoloških procesa.

Sertić je naveo i da će Vlada Srbije sve ispuniti kada je u pitanju dogovor sa MMF-om za 11 preduzeća.

Naveo je i da Vlada Srbije ima nekoliko različitih opcija za PKB Beograd posle neuspele privatizacije i da je sigurno da ta kompanija neće otići u stečaj u maju i da će ljudi nastaviti da rade.

Sertić je rekao da Vlada Srbije za sva preduzeća koja se nalaze na spisku ima plan, kao i plan B, a da je tako i u slučaju PKB korporacije, nakon što se niko nije javio na tender za privatizaciju.

Izvor:Tanjug
Previous Srbi i Jevreji neće učestvovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac
Next Nagorno-Karabah: Rusija poziva na obustavu nasilja i naoružava sukobljene strane

You might also like

Industrija

Fiat bi u slučaju Brexita proizvodnju prebacio u Austriju

U slučaju da dođe do istupanja Velike Birtanije iz EU, Fiat bi svoju proizvodnju iz Engleske mogao prebaciti u Austriju, najavio je šef Fiat-Chryslera (FCA) Sergio Marchionne.

Kompanije

Glencore i Katar preprodali Kinezima 14% Rosneft-a

Kineski konglomerat CEFC kupiće od konzorcijuma koga sačinjavaju Glencore i katarski investicioni fond, QIA, 14,16% akcija ruske naftne kompanije Rosneft, u transakciji vrednoj 9,1 milijardu USD.

Najvažnije vesti

EPS: Istraga o uvećanim decembarskim računima za struju, obeštećenje građanima u februaru

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da će u narednih nekoliko dana obaviti istragu o uvećanim decembarskim računima za struju i da će oštećene građane obeštetiti kroz naredni račun.