Samsungov patent: Ugrađena kamera u kontaktna sočiva

Samsungov patent: Ugrađena kamera u kontaktna sočiva

Ako je suditi po Samsungu, čeka nas budućnost kakvu smo gledali u filmovima.Samsung je objavio kako mu je odobren patent u Južnoj Koreji za kontaktna sočiva koje projektuju slike direktno u oku onoga ko ih nosi.

U sočiva  je ugrađena kamera i senzori koji se kontrolišu treptanjem, prenosi blog SamMobile. Takođe, imaju antene koje šalju sadržaj na spoljni uređaj poput pametnog telefona za obradu. Samsung je počeo razvijati pametna kontakt sočiva kako bi napravio bolji ugođaj od onog koji korisnicima imaju noseći Google naočare. Sočivaće imati zaštitu, ali će vidljivost kroz njih biti bolja.

Davanje naredbi treptanjem nije potpuno van granica mogućeg. Postojao je dodatak na Google naočarama koji je omogućavao korisnicima da fotografišu treptajem.

Samsung nije jedina firma koja je zainteresovana za pravljenje pametnih kontakt sočiva. Google poseduje dva patenta kontakt sočiva s fleksibilnom elektronikom i senzorima koji čitaju hemikalije u suznoj tečnosti oka osobe koja ih nosi, te određuje nivo šećera u krvi.

Samsung je aplicirao za ovaj patent 2014. godine, iste kada je Google dobio dozvolu za patent u SAD-u.

To što je Samsung dobio dozvolu za patent, ne znači da će napraviti proizvod jer mnogi nikada ne ugledaju svetlost dana iako su dobili sve potrebne dozvole.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Fidelity Investments: Spuštena procenjena vrednost startupova
Next Deset saveta za uspeh Billa Gatesa

You might also like

Kompanije

„Dunav osiguranje“ isplatilo dividendu akcionarima

„Dunav osiguranje“ danas je isplatilo dividendu akcionarima po osnovu dobiti utvrđene u godišnjim finansijskim izveštajima kompanije za 2016. godinu.

Najvažnije vesti

Kilogram vune za dva kilograma soli

Od raspada SFRJ do pre nekoliko godina vuna se bacala i uništavala, a u poslednjih nekoliko godina promet vune obavlja se u sivoj zoni.

Preduzetništvo

Eksperti: Na tržištu će opstati samo kompanije koje se prilagode trenutnoj tehnološkoj revoluciji

Ulaganja firmi su pre četiri decenije bila najviše u materijalna sredstva, izgradnju objekata i proizvodnju, dok danas, najveće kompanije ulažu 87 odsto svojih sredstava u informacije i digitalizaciju, istaknuto je