Oglašena prodaja imovine “Vršačkih vinograda”

Oglašena prodaja imovine “Vršačkih vinograda”

Imovina preduzeća u stečaju “Vršački vinogradi” oglašena na prodaju uključuje dva miliona litara vina. Firma je tokom stečaja nastavila da radi i završila prošlogodišnju berbu grožđa.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju imovine metodom neposredne pogodbe uz prikupljanje pisanih ponuda.

Predmet prodaje je dva miliona litara vina u rinfuzi, proizvedenog 2013/2014. godine i starijeg. Od te količine, 1.360.000,00 litara je “banatski rizling”, a 640.000 litara je “italijanski rizling”. Za ta dva miliona litara minimalna prihvatljiva cena je 78.460.800 dinara.

Vino će završiti u rukama onoga ko ponudi najveću cenu, a da li će neko ponuditi i veću sumu znaće se 15. aprila za kada je zakazana licitacija.

Na licitaciji pre tri godine kineska kompanija Guan Nan kupila je ovog proizvođača vina za 5,3 miliona evra. Ova privatizacija poništena je krajem 2013.

Privredni sud u Pančevu doneo je 26. novembra prošle godine rešenje o stečaju “Vršačkih vinograda”, a 8. decembra su zvanično prestali da rade. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika odredila je Dušana Dragojlovića za stečajnog upravnika, a on je doneo odluku da se svi radnici otpuste do daljnjeg.

“Vršački vinogradi” od avgusta prošle godine inače nemaju radnika jer je tada pančevački sud pokrenuo predstečajni postupak. Tada je svih 240 radnika samovoljno prihvatilo socijalni program koji je obezbedila država, odnosno 200 evra po godini radnog staža. Polovina njih je, međutim, od tada bila angažovana ugovorom o privremenim i povremenim poslovima pa je firma nastavila da radi da bi završila prošlogodišnju berbu grožđa.

Izvor: Dnevnik.rs
Previous Kamate na keš kredite niže za trećinu
Next Developeri sada razvijaju botove, biznis sa aplikacijama na izdahu

You might also like

Kompanije

Nike objavio mešovite rezultate za prvi kvartal

Američki proizvođač sportske opreme Nike objavio je mešovite rezultate za fiskalni prvi kvartal.

Kompanije

Spektar i dalje traži kupca

Stečajni upravnik preduzeća za proizvodnju vodenog stakla i silikatnog veziva Spektar iz Gornjeg Stupnja oglasio je petu prodaju celokupne nepokretne i pokretne imovine ovog stečajnog dužnika, koju čini kompleks fabrike,

Kompanije

Stigle dve ponude za kupovinu Galenike

Za kupovinu Galenike stigle su dve ponude do isteka tenderskog roka, ali će se razmatrati i ponude koje su do tada poslate poštom, rečeno je u Vladi Srbije.