Pad prihoda od 15% preti Yahoou

Pad prihoda od 15% preti Yahoou

U 2016. godini Yahoo očekuje oštar pad prihoda i zarade u odnosu na 2015. godinu.

Prema pisanju, Yahoo očekuje u 2016. pad prihoda za gotovo 15 posto na 3,5 milijarde dolara, a zarade pre amortizacije, poreza i amortizacije za više od 20 posto, na 750 miliona dolara.

Finansijska situacija te internet kompanije postaje “sve strašnija”, navodi Re/code, pozivajući se na stranice dokumenta koji su bankari davali potencijalnim kupcima Yahooa. Yahoo takođe očekuje da će se do kraja 2016. broj zaposlenih smanjiti na oko 9.000, s 10.500 u prošloj godini.

Glasnogovornik Yahooa odbio je komentarisati to izveštaje.

Ta posrnula internet kompanija pokrenula je u februaru aukciju svog temeljnog poslovanja, nakon što je odgodila planove o izdvajanju svojeg udela u kinesko, e-trgovinskom divu Alibaba Group Holdingu. Yahoo je odredio 11. aprila kao krajni rok za slanje preliminarnih ponuda za preuzimanje njeenog poslovanja vezanog uz internet i udele u imovini u Aziji.

Od ponudoca Yahoo traži pojedinosti o finansiranju, uvslovima preuzimanja ili odobrenjima koja će se morati ishoditi te koje su ključne pretpostavke odluke potencijalnih ponudioca da krenu u taj posao.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Vrednost izvoza vojne industrije 300 miliona dolara
Next Kako započeti biznis u pedesetim?

You might also like

IT

Zahvaljujući igrici Pokemon Go belgijski ZOO zaradio 12.000 evra

Zavisnici od igre Pokemon Go, novom globalnom fenomenu, mogu pomoći u zaštiti pravih životinja dok love svoje fiktivne kreature, kao što je pokazao belgijski zoološki vrt.

Najvažnije vesti

NBS oduzela dozvolu za rad Jugobanci iz Kosovske Mitrovice

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) doneo je rešenje o oduzimanju dozvole za rad Jugobanci Kosovska Mitrovica.

Kompanije

Planirano proširenje skladišta gasa Banatski dvor na 750 miliona kubnih metara

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je da očekuje da se narednih meseci donese odluka da se kapacitet skladišta gasa Banatski dvor poveća sa sadašnjih 450 miliona kubnih