Nezaposlenost, loš životni standard i korupcija najveći problemi građana Srbije

Nezaposlenost, loš životni standard i korupcija najveći problemi građana Srbije

Najveći problemi građana Srbije su nezaposlenost, loš životni standard, ali i korupcija pokazalo je poslednje istraživanje koje, u saradnji sa Centrom za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), sprovodi B92.

Prema tom istraživanju, problem nezaposlenost istaklo je 41,2 odsto ispitanika i to najviše na jugu Srbije, dok se najmanje ljudi tako izjasnilo u Beogradu, .

Nešto manje, 34,4 odsto anketiranih je kao drugi najveći problem navelo los životni stanard, dok je 3,3 odsto ispitanika označilo korupciju kao najveći problem.

Na pitanje šta je ova vlada najpozitivnije uradila, najviše ispitanika, 28,1 odsto odgovorilo je – ništa, a 16,1 odsto je reklo da ne zna.

Nešto manje od 10 odsto građana, tačnije 9,7 smatra da je to pozitivan rad na srpskoj infrastrukturi odsto građana, 6,4 odsto smatra da je to borba protiv korupcije, dok je za 5,4 odsto ispitanika navelo da je “sve pozitivno”.

Kao najnegativnije postupke vlade, 16,1 odsto anketiranih navelo je da su to smanjenje plata i penzija, bez stava je 14,5 odsto, da uopšte nema negativnih stvari, stav je 13,3 odsto anketiranih, dok su otpuštanja i nezaposlenost odgovor 7,4 odsto anketiranih građana, a korupcija i stranačko zapošljavanje najnegativniji su za 7,3 odsto ispitanika.

Istraživanje je rađeno telefonskim putem na uzorku 1.009 osoba.

Izvor:B92/Tanjug
Previous Skok cena nafte za više od 5 odsto podstakao rast berzi, evro stabilan iznad 1,14 dolara
Next Dinar stagnira prema evru, u četvrtak 122,67 dinara za evro

You might also like

Društvo

Uzmi račun i pobedi: Od danas moguće slanje koverti sa računima

Koverte s fiskalnim računima i slipovima od danas mogu da se šalju za državnu nagradnu igru ”Uzmi račun i pobedi”!

Najvažnije vesti

Struja u Srbiji od danas skuplja za 2 odsto

Struja u Srbiji od danas će za domaćinstva i male kupce biti skuplja u proseku za 2 odsto.

Politika

Banjaluka: Dva protestna skupa u gradu, obe strane pozivaju na mir i toleranciju

U centru Banjaluke danas u podne održaće se dva skupa – protest koji organizuju predstavnici opozicionih partija, kao i miting na čijem čelu će biti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik