Siniša Mali: 6 velikih investicija pokrećemo u aprilu

Siniša Mali: 6 velikih investicija pokrećemo u aprilu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će samo tokom aprila u Beogradu biti pokrenute investicije u vrednosti većoj od 350 miliona evra.

Mali je tokom obilaska gradilišta tržnog centra „Belgrade Plaza“ na Karaburmi, izjavio da će pored tog projekta, i fabrike Mei Ta u Bariču, narednih dana biti obeležen i početak radova na maloprodajnom parku u Borči, robnoj kući IKEA u Bubanj Potoku, hotelu Hilton u blizini Slavije i Kuli Beograd u okviru projekta Beograd na vodi.

Govoreći o tržnom centru „Belgrade Plaza“, čija je vrednost oko 80 miliona evra, Mali je rekao da će to biti jedan od tri najveća tržna centra u Beogradu, koji će zaposliti 1.500 ljudi.

„Ovaj projekat potpuno menja izgled ovog dela Beograda, opštine Palilula, jer umesto jedne napuštene i stare fabrike, do kraja maja 2017. godine imaćemo prelep tržni centar“, kazao je on.

Generalni direktor izraelske kompanije Plaza Centers Srbija, Rabia Shihab, rekao je da je „ovo trenutno najveće gradilište maloprodajnog prostora u Srbiji“, koje se prostire na 61.000 kvadrata od kojih će 32.300 kvadrata biti prodajni prostor raspodređen na tri nivoa sa pogledom na Dunav.

Izvor: GdeInvestirati/N1
Previous Zašto je kontrolisano fleksibilni kurs dinara najmanje loša opcija
Next Anketa: Broj Britanaca koji žele ostati u Evropskoj uniji narastao na 51 odsto

You might also like

Društvo

Beogradski investicioni dani 9. i 10. novembra

Beogradski investicioni dani biće organizovani 9. i 10. novembra u sprskoj prestonici i oni bi trebalo da, usled dobrog privrednog ambijenta koji je stvoren u Srbiji, rezultiraju konkretnim investicijama i

Društvo

VKS: Ukinuta presuda o raskidu kredita u švajcarcima

Vrhovni kasacioni sud (VKS) usvojio je zahtev jedne banke u Srbiji za reviziju i ukinuo pravosnažnu presudu kojom je zbog promenjenih okolnosti 2016. godine bio raskinut ugovor između te banke

Društvo

Raspisan tender za idejno rešenje tunela u Beogradu

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izradu idejnih rešenja tunela između Savske i Dunavske padine sa elementima idejnog projekta za dve varijante trase tunela (od