Neoplanta: Fabrika otpadnih voda i nova farma

Neoplanta: Fabrika otpadnih voda i nova farma

Industrija mesa Neoplanta u narednom periodu planira nekoliko vrednih projekata, među kojima i fabriku otpadnih voda.

“Imamo stalnu i kvalitetnu komunikaciju sa rukovodstvom “Neoplante”. Njihovi planovi su vezani za izgradnju fabrike otpadnih voda, a to je vrlo značajna investicija”, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tokom posete fabrici.

Pored fabrike otpadnih voda, Neoplanta planira izgradnju nove farme svinja na Čeneju, kapaciteta 75.000 tovljenika. Za ovaj projekat vredan oko 30 miliona evra, Neoplanta će dobiti investicioni podsticaj od Novog Sada.

Direktor Slobodan Vasilić izjavio je da ova kompanija ima pogon za proizvodnju mesnih prerađevina “koji je sigurno najmoderniji u Srbiji, a verovatno i u regionu”. U modernizaciju ovog pogona uloženo je oko 20 miliona evra.

Upitan za planove u narednom periodu, Vasilić navodi širenje maloprodajne mreže i izgradnju pomenute farme svinja na Čeneju.

Industrija mesa, mesnih prerađevina i konzervi “Neoplanta” osnovana je 1980. godine. Od male zanatske klanice postala je jedna od vodećih domaćih industrija za proizvodnju i preradu visoko kvalitetnog mesa i mesnih prerađevina, a veliki deo proizvodnje namenjen je izvozu u Kinu, Rusiju, Angolu, Hrvatsku, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Izvor: Rtv.rs
Previous Tokom aprila počinju programi podrške početnicima u biznisu
Next Devojčica zaradila 11 miliona dolara prodajom limunade

You might also like

Najvažnije vesti

U budžet Srbije stiže 15,5 milijardi dinara od državnih firmi

Na ime dela dobiti iz 2016. državnu kasu očekuje značajan priliv od državnih i javnih preduzeća.

Najvažnije vesti

Dogodine o prodaji EPS-a

“Elektroprivreda Srbije” je 1. jula trebala da postane akcionarsko društvo, ali taj rok nije ispoštovan.

Makroekonomija

NBS već radi projekcije za najavljeno povećanje plata i penzija

U toku su pripreme za privatizaciju Komercijalne banke i u njima učestvuje i Narodna banka Srbije, izjavila je guverka NBS Jorgovanka Tabaković.