Kikinda snizila cenu zakupa poslovnog prostora

Kikinda snizila cenu zakupa poslovnog prostora

Cene zakupa poslovnog prostora, koji je u vlasništvu grada Kikinde, niže su za 20 procenata, a ta odluka stupila je na snagu 1. aprila.

Obrazlažući odluku, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov je naglasio da niže cene zakupa, kao svojevrsna olakšica, treba da omoguće smanjenje ukupnih troškova poslovanja i borbe preduzetnika na tržištu.

“U 2016. godini, godini preduzetništva, lokalne samouprave, pa i Kikinda moraju sačiniti jasne strategije i usvojiti konkretne mere podrške razvoju preduzetništva”, dodao je Markov.

Prazni lokali u gradu nisu retkost, a prema podacima Udruženja preduzetnika Kikinde, od preko hiljadu i 200 firmi, koliko ih je ukupno registrovano na teritoriji opštine Kikinda, više od 200 je tokom prošle godine zatvoreno, dok je svega stotinak novootvorenih preduzetničkih firmi i zanatskih radnji.

Izvor:RTV
Previous Panama Papers: 5 stvari koje treba znati
Next Dinar bez promene prema evru, blago oslabio u odnosu na dolar

You might also like

Poslovni prostor

Švedska: Snažan rast tržišta nekretnina nastavljen i u prvom kvartalu 2016.

Podstaknute pojačanim prilivom stranih investicija na tržište cene nekretnina u Švedskoj nastavile su ubrzani rast i u 2016.

Rezidencijalne nekretnine

Panorama Voždovac: Cena kvadrata oko 1.500 evra sa PDV-om

Prodaja stanova u stambeno-poslovnom kompleksu Panorama Voždovac počela je nedavno i već je rezervisana ili kupljena većina stanova koji su ponuđeni kupcima, rečeno je na konferenciji za medije povodom početka

Poslovni prostor

Budva stavila hipoteku na ruske nekretnine

Opština Budva stavila je hipoteku na više od 100 stanova i poslovnih prostora, kako bi osigurala da će naplatiti poreski dug od vlasnika – Rusa, Ukrajinaca i državljana drugih republika