KBM banka otpočela otkup akcija od nesaglasnih akcionara

KBM banka otpočela otkup akcija od nesaglasnih akcionara

KBM banka iz Kragujevca otpočela je isplatu nesaglasnih akcionara, nakon održane vanredne skupštine akcionara.

Nakon što je vanredna skupština akcionara kragujevačke KBM banke, održana 10. marta, donela odluku o povlačenju običnih akcija ovog emitenta sa berzanskog tržišta, ova banka je već otpočela isplatu nesaglasnih akcionara, premda je krajnji rok predviđen zakonom 24. maj.

Ova banka je izvestila da je već otkupila 1,34 odsto sopstvenih akcija po ceni od 2.169 dinara po komadu što je knjigovodstvena vrednost ove hartije.

Kao što je od ranije poznato, slovenačka NKB Maribor je tokom februara prodala 89,53 odsto akcija u KBM banci domaćim biznismenima Andreju Jovanoviću i Bojanu Milovanoviću.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Azijske berze: Indeksi pali, brinu snažni jen i jeftinija nafta
Next Die Presse: Balkanu gas preko Severnog toka 2

You might also like

Berza

Wall Street: Dow Jonesa na rekordnom nivou, S&P indeks pao

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones dostigao novi rekordni nivo, zahvaljujući rastu finansijskog i energetskog sektora, dok su S&P 500 i Nasdaq indeks pali zbog pada cena akcija u

Berza

Produktna berza: Manji obim prometa u odnosu na prošlu nedelju

Nakon nekoliko turbulentnih nedelja došlo je do stagnacije tržišta, kako cenovno tako i količinski na novosadskoj Produktnoj berzi.

Berza

Dinar ojačao, evro 119,1626 dinara za evro

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto treći dan uzastopno i zvanični srednji kurs iznosi 119,1626 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.