Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

Najveći domaći konditor, Bambi, nakon rekordnih poslovnih rezultata u 2014, registrovao je pad ključnih parametara u prošloj godini.

Bambi je u 2015. zabeležio poslovni prihod od 8,7 milijardi dinara što je smanjenje od 5,7 odsto, dok je poslovna dobit pala 12,5 odsto na 1,7 milijardi dinara, pre svega usled većih troškova amortizacije.

Neto dobitak je iznosio 1,3 milijarde dinara što je pad od 22,5 odsto, čemu je doprineo i lošiji ostali rezultat.

Ova kompanija koja posluje pod kontrolom investicionog fonda Mid Europa saopštila je krajem marta da je nadzorni odbor doneo odluku o smanjenju osnovnog kapitala poništenjem 7,8 odsto sopstvenih akcija.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Aerodrom Nikola Tesla: Pad broja putnika i cargo prometa
Next Azijske berze: Indeksi pali, brinu snažni jen i jeftinija nafta

You might also like

IT

Prihodi Microsofta skočili zahvaljujući cloud poslovanju

Microsoft je u proteklom tromesečju ostvario čistu dobit od 5,2 milijarde dolara, što je 3,6 posto više nego godinu dana pre, a kako su porasli i prihodi tog tehnološkog diva,

Kompanije

Jiangsu Nantong Sanjian Construction planira ulaganja u Srbiju

Kompanija Jiangsu Nantong Sanjian Construction Group razmatra da iz Srbije dalje širi poslovanje na čitavu Evropu, rekao je predsedavajući te kineske korporacije Huang Ju Hui i naveo da je Srbija,

Industrija

Lalić: Ikea računa na 2,5 miliona kupaca godišnje u Srbiji

Direktor kompanije Ikea u Srbiji Vladislav Lalić kaže da su počeli pripremni radovi na izgradnji objekta u Srbiji, a otvaranje najavljuje za leto sledeće godine.