Aerodrom Nikola Tesla: Pad broja putnika i cargo prometa

Aerodrom Nikola Tesla: Pad broja putnika i cargo prometa

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ i tokom marta nastavio je trend smanjenog broja putnika koji je delimično prekinut u februaru s obzirom na veći broj dana ovog meseca u 2016.

Aerodrom je u martu uslužio 313.174 putnika što je smanjenje od 0,7 odsto u odnosu na isti mesec 2015, dok je u prvom kvartalu broj putnika dostigao 870.014, što je pad na godišnjem nivou od 2,1 odsto.

Kada je u pitanju broj avio-operacija, na mesečnom nivou su smanjene 3,7 odsto na 4.312, dok je od početka godine broj poletanja i sletanja manji za četiri odsto. Po prvi put posle dužeg vremena, zabeležen je i mesečni pad cargo prometa, od skoro osam procenata u martu, ali je u prvom kvartalu ovaj segment poslovanja povećan za 25,3 odsto. Promet pošte nastavio je rast i tokom marta s obzirom da je ostvaren skok od 27,4 odsto.

Akcije Aerodroma u prvom kvartalu ove godine bile su jedan od najvećih gubitnika na Belexu, oslabivši u ovom periodu 16,7 odsto.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Wall Street: Indeksi pali zbog pojeftinjenja nafte i sirovina
Next Bambi ostvario pad prihoda i dobiti u 2015.

You might also like

Kompanije

Finansijski rezultati kompanije Nvidia prevazišli očekivanja

Finansijski rezultati za treće tromesečje 2016. potvrđuju da je Nvidia imala veoma uspešnu godinu koji su prevazišli očekivanja analitičara.

Industrija

Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara

Program razvoja vojne industrije u periodu od 2016. do 2020. godine, Rusiju će koštati oko 1,1 bilion rubalja (16,7 milijardi dolara), prenela je ruska novinska agencija Tass izjavu ruskog vicepremijera

Energetika i naftna industrija

Italijanski referendum protiv offshore platformi je propao

Zbog nedovoljnog odaziva birača na italijanski referendum koji je održan u nedelju, a čiji je cilj bio zaustavljanje offshore industrije nafte i plina u neposrednoj blizini obale, propao je,pokazali su