Zubin potok: Bačena bomba na halu gde treba da govori Vučić

Zubin potok: Bačena bomba na halu gde treba da govori Vučić

Na halu u Zubinom potoku u kojoj je planirano da se predsednik Vlade Aleksandar Vučić danas u 15 sati obrati građanim Kosova i Metohije, oko tri sata iza ponoći bačena je bomba i pucano iz automatskog naoružanja.

U hali je u vreme napada bilo deset radnika koji su montirali binu. Nije bilo povređenih i svi radnicu su sada bezbedni.

Policija je izašla na lice mesta i uviđaj je u toku, javlja izveštač RTS-a sa Kosmeta.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, ocenio je, u izjavi za RTS, da je reč o terorističkom činu. Đurić, koji boravi na KiM, kaže da je, prema njegovim saznanjima napad izvela grupa lica i da njihov identitet, za sada, nije poznat.

Kosovska policija podigla je stepen bezbednosti u Zubinom Potoku na najviši nivo, a u vladi Srbije razmatraju sve aspekte održavanja zakazanog skupa, ali poseta premijera Kosmetu, prema saznanjima RTS-a, nije otkazana.

Opština Zubin Potok je najzapadnija od tri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije. Površina joj je 335 km² i obuhvata 64 sela. Reka Ibar protiče sredinom opštine od zapada ka istoku, i na njoj se nalazi i veštačko jezero Gazivode.

Ova opština je formirana 1987. godine izdvajanjem naselja iz tadašnje opštine Titova Mitrovic.

Većinu stanovništva u opštini čine Srbi, poznati kao Kolašinci. Srba, prema podacima iz 2006. godine, ima ih oko 14.000 (93% od ukupne opštinske populaciji) dok drugi etnos čine Albanci koji žive samo u selu Čabri i ima ih oko 800, odnosno 5 do 6 odsto.

Izvor:RTS
Previous Sertić: Ponuda za železaru ispravna, "plan B" neće biti potreban
Next Ugroženo primirje u Siriji, najžešće borbe oko Alepa

You might also like

Najvažnije vesti

Goran Vesić: Danas je veliki dan za Beograd na vodi

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas “veliki dan za ‘Beograd na vodi’”, jer se završava prva faza, useljavanjem prvih stanara u Kulu A, saopštila je gradska

Politika

Ovo su novi ministri u budućoj Vladi Srbije

U kabinetu Vlade Srbije, u odnosu na prethodni saziv, biće osam novih ministara, od kojih su 6 njih nova lica, dok su dva člana budućeg kabineta već obavljali ministarsku funkciju

Najvažnije vesti

Poreska uprava: Neće se koristiti podaci iz popisa stanovništva za otkrivanje stanodavaca koji izdaju nekretnine

Direktori Poreske uprave i Republičkog zavoda za statistiku preneli su Povereniku za informacije od javnog značaja da nije tačno da su omogućili da se u postupku utvrđivanja poreza na izdavanje