Sertić: Trenutno postoje dva modela za PKB, uskoro odluka

Sertić: Trenutno postoje dva modela za PKB, uskoro odluka

Privatizacija PKB-a nije sporna kao proces, a u narednom periodu donećemo odluku o modelu privatizacije u saradnji sa Gradom Beogradom, najavio je ministar privrede Željko Sertić.

“U narednom, kraćem periodu, donećemo odluku o modelu privatizacije tog preduzeća, budući da prvi poziv koji je objavljen nije uspeo jer nije bilo zaintersovanih”, rekao je Sertić Tanjugu.

Važno je, navodi on, da se pripremi pravni model kako PKB ne bi otišao u stečaj, a jedna od opcija je i unapred pripremljeni plan reorganizacije koji se rešava preko suda, a njegova implementacija je kontrolisana.

Ministar je ukazao na to da su sve procene firmi i pojedinaca bile da je kompanija precenjena i da cena koja je postavljena na prvom tenderu ne odgovara stanju na tržištu, što može, kako je naveo, da predstavlja izazov za investitora.

PKB-u su potrebne znatne investicije kako bi se proizvodnja nastavila i osavremenila, istakao je Sertić .

“Nije cilj da to neko samo kupi već i da se proizvodnja nastavi. U tom smislu moramo voditi računa šta je paket kupovine. Moramo biti veoma pažljivi u odabiru načina i metoda rešavanja problema”, rekao je Sertić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je nedavno da će Grad u dogovoru sa Ministarstvom privrede u narednih nekoliko dana ili nedelja doneti odluku o sudbini PKB-a.

Mali je poručio i da zaposleni u toj firmi ne treba da brinu za posao, jer će nadležni naći nacin da ih zaštite.

“Imate dva modela u ovom trenutku, jedno je još jedan krug privatizacije, a drugi je Unapred pripremljeni plan reorganizacije. O jednom od ta dva donećemo odluku sa Ministarstvom u narednih nekoliko dana ili nedelja i rešićemo to”, rekao je on.

Izvor: Tanjug
Previous Fed, dolar, nafta - "trojstvo" koje je obeležilo prošlu nedelju na svetskim berzama
Next Vučić: Bombu na sportsku halu u Zubinom Potoku bacili Srbi, nek im je bogom prosto

You might also like

Komercijalne nekretnine

Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu 15. februar

Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2018. godinu u Srbiji je 15. februar.

Kompanije

Crna Gora: U blokadi više od 16.000 preduzeća

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke, na kraju septembra bilo blokirano 16.070 preduzeća i preduzetnika, što je za 1,61 odsto više nego u avgustu.

Makroekonomija

BDP Srbije porastao 2,6 odsto u trećem kvartalu

Bruto domaći proizvod (BDP) Srbije realno je porastao 2,6 odsto u trećem kvartalu 2016. u odnosu na isti period prošle godine, a tome su najviše doprineli poljoprivredna proizvodnja, građevinarstvo i