Sertić: Ponuda za železaru ispravna, “plan B” neće biti potreban

Sertić: Ponuda za železaru ispravna, “plan B” neće biti potreban

Ponuda kineske kompanije Hbis za prodaju železare je ispravna, za utorak je zakazano otvaranje finansijskog dela ponude, a minimana cena po kojoj može biti kupljena železara ne može da bude manja od 45,7 miliona evra, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

“Mi kao Ministarstvo doneli smo odluku da je ponuda ispravna i u utorak je zakazano otvaranje finansijskog dela ponude. Imali smo obavezu da obavestimo i kompaniju, njihovi predstavnici biće u utorak u Ministarstvu”, rekao je Sertić za RTS.

On je dodao da će se tog dana tačno videti svi detalji vezani i za finansijski, poslovni deo, socijalne programe za zaposlene…

Sertić kaže da je optimista i da je u ovom momentu uveren da “plan B” za srpsku železaru neće biti potreban, bez obzira na sva dešavanja u proizvodnji čelika u svetu, i podsetio je da je pre nekoliko dana objavljeno da najveći proizvođač čelika u Velikoj Britaniji kompanija Tata tamo gasi nekoliko hiljada radnih mesta.

“Mi imamo razgovore i pregovore sa kompanijom koja je zvanično druga u svetu u proizvodnji čelika, 50 miliona tona godišnje rade i nemaju samo 37 visokih peći u svetu, već su kompanija poznata po novim tehnologijama, savremenom pristupu”, istakao je ministar i dodao da smatra da će u aprilu biti završen kompletan proces.

Izvor:Tanjug
Previous Kina: Carina na čelik od 14,5 do 46,3 odsto
Next Zubin potok: Bačena bomba na halu gde treba da govori Vučić

You might also like

Tema dana

ECB: Otkup korporativnih obveznica počinje 8.juna

Današnje redovno zasedanje Evropske centralne banke u Beču i konferencija za štampu predsednika ECB Maria Draghija nisu pružili ništa spektakularno za investitore.

Svetske berze

Dolar pao na najniži nivo od novembra prošle godine

Američki dolar je prošle nedelje na međunarodnim valutnim tržištima oslabio u korpi šest najvažnijih valuta u svetu, uglavnom zbog političkih previranjima u Vašingtonu.

Tema dana

Stvaranje novog svetskog poretka ili samo prolazne nesuglasice Angele Merkel i Trampa?

Okrenuta je jedna stranica istorije i počelo je stvaranje novog svetskog poretka, a posebno novog odnosa Evrope i Amerike i otvoreno je pitanje da li je Amerika predsednika Donalda Trampa