Dinar bez promene u ponedeljak, kurs 122,79 dinara za evro

Zvanični srednji kurs u ponedeljak, 4. aprila će biti 122,7899, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na petak, saopštila je Narodna banka Srbije .

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,5 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 0,9 odsto.

Dinar stagnira i prema američkoj valuti i indikativnii kurs iznosi 107.9472 dinara.

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou jači za 4,3 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 2,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 3,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je od početka godine na deviznom tržištu prodala 565 miliona evra i kupila 10 miliona.

Gdeinvestirati
Previous HBIS otkupio dokumentaciju, Železara "najveće nacionalno pitanje"
Next Produktna berza: Najveća vrednost PRODEX-a u poslednjih mesec dana

You might also like

Svetske berze

Azijske berze: Macronova pobeda u Francuskoj podigla indekse

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija porasle jer su ulagači odahnuli nakon što je na predsedničkim izborima u Francuskoj uverljivo pobedio favorit tržišta Emmanuel Macron.

Berza

Evropske berze INTRADAY: Akcije na novim najvišim nivoima

Na evropskim berzama u sredu su cene akcija vodećih evropskih firmi dostigle nove najviše nivoe u protekle dve nedelje, najviše zahvaljujući dobitnicima akcija poput nemačke banke Commerzbank i francuskog konglomerata Bouyguesa koji su

Berza

Analitičari: Zlato ima najveći potencijal za preokret u 2017. godini

Pre godinu dana su stručnjaci označili akcije kao robu sa najvećim potencijalom u ovoj godini. Međutim, za 2017. oni ne predviđaju velike preokrete na berzi. Umesto toga oni vide zlato kao