Za ovih 6 industrija sigurno niste znali da postoje

Za ovih 6 industrija sigurno niste znali da postoje

Iako ovo nisu najveće poslovne oblasti, stručnjaci kažu da imaju najbogatiji potencijal za rast. U svetu (posebno u Americi) prava je pomama za njima, a s obzirom da određeni trendovi brzo dolaze i u Srbiju, obratite pažnju na sledeće…

Alkoholna pića (piva) sa ukusom jabuke

Blago pivo sa ukusom jabuke pokrenulo je lavinu, tako da je u Americi pomama za ovim pićem. Ovaj “cider boom” ima jednu manu, nemaju dovoljno jabuka koje sadrže dovoljnu količinu šećera da bi se fermentisao alkohol. Kako piše jedan strani sat, njihove jabuke u supermarketima prilično su bezukusne i nisu dobre za pravljenje alkohola. Kako predviđa IBISWorld ova industrija bi trebalo da poraste za 27% u ovoj godini.

Pravljenje pametnih brojila

Tržište nekretnina i modernizacija električne mreže potpiruju potražnju za pametnim brojilima, koja prate u realnom vremenu potrošnju energije i mogu da pomognu da se reguliše korišćenje tokom “kritičnog” perioda. IBISWorld očekuje rast od 11.3% tokom narednih pet godina.

Zdravstveno osiguranje kućnih ljubimaca

Osiguranje kućnih ljubimaca je trenutno industrija od 800 miliona dolara koja raste za 14% godišnje. IBISWorld očekuje rast kao unapređen i skup medicinski tretman za ljubimce, koji obuhvata hemoterapiju, CT skeniranje, transplantaciju organa, itd.

Medicinska lepila

Zahvaljujući ovoj industriji, sada postoji bolji način da se zatvori rana ili smanje ubodi. Snaga medicinskih lepkova, njihova jednostavnost za upotrebu, i njihova popularnost u kozmetičkoj hirurgiji doprinose godišnjem rastu od 11 odsto.

Online prodaja umetničkih dela

Vrhunska umetnost stigla je relativno kasno u svet elektronske trgovine, ali IBISWorld očekuje da ova oblast raste oko 9% godišnje tokom narednih pet godina. Slike, grafike i crteži čine veći deo tržišta, koje ima korist iz inostrane potražnje.

Konstrukcije ograde

Tržište nekretnina daje podstrek kompanijama koje grade ograde, bilo za nove domove, renoviranje ili za institucije. Veliki broj kompanija napustilo je ovu industriju između 2009. i 2010. godine, ali IBISWorld očekuje rast od pet odsto.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife/IBISWorld
Previous Azijske berze: Loši japanski podaci srušili indekse
Next Uradi selfie i osvoji put u Prag!

You might also like

Preduzetništvo

ProCredit i EIB spremili 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

ProCredit banka obezbedila je dodatnih 30 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji i odobravanje povoljnih pozajmica koje će našim privrednicima omogućiti da mnogo jednostavnije nastave sa daljim

Preduzetništvo

Preduzetničke firme se lako otvaraju, još lakše zatvaraju

U Srbiji se najčešće otvaraju preduzeća iz uslužne delatnosti, koja iako pune budžet, ne donose novu vrednost. Tek svaka osamnaesta registrovana firma pokreće neki oblik proizvodnje.

Preduzetništvo

Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu u Beogradu

Danas će u Beogradu biti održana regionalna konferencija Srbije i Republike Srpske o ženskom preduzetništvu.