Kuvajt i Južna Koreja grade postrojenje za preradu gasa

Kuvajt i Južna Koreja grade postrojenje za preradu gasa

Predstavnici Kuvajtske nacionalne naftne kompanije i tri južnokorejske građevinske firme potpisali su danas ugovor o izgradnji fabrike za pretvaranje prirodnog gasa u tečno stanje, vredan 2,9 milijardi dolara.

Fabrika će biti izgrađena u blizini rafinerije nafte Al Zour na kuvajtsko-saudijskoj granici, a radove će izvoditi kompanije Hyundai Engineering Co, Hyundai Engineering & Construction i Korejska gasna korporacija.

Predstavnik Kuvajtske nacionalne kompanije Mohammed al Mutairi, koji je u ime kuvajtske strane potpisao ugovor, rekao je da bi izgradnja fabrike trebalo da bude okončana tokom prva tri meseca 2021. godine.

Fabrika će biti deo kompleksa koji čine rafinerija nafte sa kapacitetom od 650.000 barela dnevno i jedna petrohemijska fabrika.

foto: edmontonjournal.com

foto: edmontonjournal.com

Ukupna vrednost ta tri objekta iznosiće oko 30 milijardi dolara, rekao je Mutairi.

Kuvajt je u oktobru prošle godine potpisao ugovor o izgradnji rafinerije Al Zour sa 10 multinacionalnih kompanija vredan 13,2 milijarde dolara, čija bi realizacija trebalo da se okonča do kraja 2019. godine.

U 2014. godini, Kuvajt je potpisao ugovore o modernizaciji tri rafinerije, vredan 12 milijardi dolara.

Prema podacima Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC), ta bliskoistočna zemlja poseduje naftne rezerve od 101,5 milijardi barela, što je oko sedam odsto ukupnih svetskih rezervi, a trenutno dnevno proizvodi tri miliona barela.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous EU: Finansiranje strateških projekata na granici Mađarske i Srbije
Next Wall Street: Blaži pad indeksa

You might also like

Kompanije

Mogući kolaps jednog od najvećih fondova na svetu

Brevan Howard, koji je jedan od najvećih hedge fondova u svetu, priprema se za povlačenje velikih suma novca iz tog fonda, piše Business insider.

Kompanije

Energoprojekt ugovorio posao vredan 43 miliona evra

Zavisno preduzeće Energoprojekt holdinga, EP Niskogradnja, potpisalo je 29. septembra EPC ugovor sa kompanijom Beo čista energija doo, koji se odnosi na realizaciju dela radova obuhvaćenih PPP ugovorom potpisanog između

Kompanije

Snap planira da otpusti 10 odsto inženjera

Kompanija Snap Inc. koja stoji iza popularne aplikacije Snapchat će prema pisanju Wall Street Journala uskoro započeti s procesom otpuštanja 10 dsto svojih inženjera.