Kragujevac: Uskoro završetak gradnje 210 stanova za mlade naučnike

Kragujevac: Uskoro završetak gradnje 210 stanova za mlade naučnike

Izgradnja 210 stanova za mlade naučne radnike u Kragujevcu biće završena najkasnije do kraja juna ove godine. Radovi su u završnoj fazi, a u toku je postavljanje podova, sanitarija, delovi stolarije kao i uređivanje ambijenta oko objekata.

Stanovi za mlade naučne radnike pored Centra izvrsnosti predstavljaju jednu od najvećih investicija u domaću naučnu infrastrukturu u poslednjih nekoliko decenija, navodi se na sajtu grada Kragujevca.

– Osim velike finansijske vrednosti imaju još veću vrednost jer pružaju mogućnost mladim naučnim radnicima da ostanu u svojoj zemlji, u svom gradu i radom i znanjem pomognu razvoju. Kragujevac će, po završetku ovih projekata, dobiti poziciju centra znanja u ovom delu Evrope – rekao je zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

foto: podobalom.org

foto: podobalom.org

Govoreći o značaju projekta za Univerzitet i grad, Zdravković je podsetio da je za stambene objekte grad obezbedio lokaciju površine 25 ari čija je vrednost oko 4 miliona evra sa komunalnim priključcima, a vrednost čitave investicije je 7 miliona evra i sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke.

U pitanju je 208 stanova površine 35 m2, 50 m2 i 80 m2 sagrađenih po evropskim kriterijumima a namenjeni su mladim naučnim radnicima do 35. godine života kao i naučnicima koji žele da se vrate u Srbiju.

Izgradnju stanova za mlade naučne radnike u ulici Dimitrija Tucovića 3, u blizini tržnog centra “Plaza”, ukupne površine oko 10.000 m2 izvodi Građevinsko privredno društvo “Banković” iz Crne Trave i prema rečima Dragana Zlatkovića, rukovodioca radova, završetak radova započetih početkom prošle godine očekuje se do kraja juna meseca.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Uradi selfie i osvoji put u Prag!
Next Ove 4 karakteristike predviđaju da li ćete postati direktor

You might also like

Nekretnine

Novi rekordi na tržištu nekretnina Bavarske

Bavarsko tržište nekretnina je na putu da u 2016. godini postavi nove rekorde po obimu transakcija.

Rezidencijalne nekretnine

Novi Zeland: Cene nekretnina pale na kraju godine

Cene nekretnina na Novom Zelandu pale su u poslednjem mesecu prošle godine, a prodavci radije veruju da je to samo uobičajeni sezonski trend nego trajnije usporavanje.

Rezidencijalne nekretnine

Funkcioneri neće moći da otkupe državni stan

Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu saopštilo je danas da novim zakonom o stanovanju i održavanju zgrada nijednom državnom funkcioneru neće biti data mogućnost, niti pravo, da pod bilo kojim