Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine

Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine

Kineska kompanija Huawei zabeležila je godišnji prihod od 61 milijardu dolara u 2015. godini, što nam govori da je rast u odnosu na prethodnu godinu bio čak 37 posto.

Ovo je najveći godišnji rast prihoda u poslednjih sedam godina. Profit kompanije je iznosio negde oko šest milijardi dolara, što je takođe znatno iznad očekivanja. Kompanijino odeljenje sa telefonima je imalo važnu ulogu jer je ostvarilo rast od 44 posto u pogledu isporuka.

Huawei je takođe postao prva smartfon kompanija u Kini čije su godišnje isporuke prebacile 100 miliona jedinica, a to se desilo prošle godine. Huawei-ev rast je direktan rezultat strateškog fokusa i velikih ulaganja u ključna poslovanja, poručuje jedan od direktora ove kompanije Guo Ping. Kompanija očekuje dalji rast prihoda, na cifru od 75 milijardi dolara ove godine.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Preduzetništvo nije lako, ali se isplati
Next Beogradska berza: Najprometniji Sojaprotein, blagi rast tržišta

You might also like

Kompanije

Kinezi zainteresovani za Agrokor

Rešenje za Agrokorove probleme moglo bi doći iz sasvim neočekivanog smera, tačnije iz Kine. Pri tom uopšte ne insistiraju na većinskom udelu već na udelu koji će im dati “pravo

Kompanije

Zbog afere Volkswagena prodaja dizel automobila pala ispod 50 %

U prvih nekoliko meseci 2016. zabeležen je pad prodaje automobila sa dizel motorima, koji su u poslednjih nekoliko godina činili više od polovine novih prodatih vozila na evropskom tržištu.

Kompanije

Microsoft kupuje Beam stream servis

Microsoft je najavio da planira da kupi servis za uživo streaming pod nazivom Beam.