Facebook bi mogao da napravi sedam milijardi dolara prihoda

Facebook bi mogao da napravi sedam milijardi dolara prihoda

Kako je Oculus Rift počeo da se isporučuje korisnicima ove nedelje, iz istraživačke kompanije Cantor Fitzgerald su želeli da prikažu šta to može značiti za kompaniju Facebook kada su u pitanju dolari, odnosno prihodi.

U napomeni klijentima iz Cantora su poručili da je Facebook postavio sebe u epicentar rastuće višegodišnje prilike u virtuelnoj realnosti potencijalno vredne više milijardi dolara.

Kako se poručuje, vrlo je verovatno da će deset posto ukupnih prihoda Facebook-a stizati od virtuelne realnosti do 2020. godine kada bi tržište ukupno moglo da vredi 30 milijardi dolara. Cantor zasniva svoje procene na istorijskim podacima o Sony-evoj PlayStation 2 gejming konzoli. Pod uslovom da bi Facebook-ovo Oculus odeljenje moglo da proda 11 miliona kaciga do 2020. godine, kao i veliki broj softvera, to bi značilo sedam milijardi prihoda za kompaniju.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Ove 4 karakteristike predviđaju da li ćete postati direktor
Next Preduzetništvo nije lako, ali se isplati

You might also like

Industrija

EU odobrila spajanje agro-hemijskih giganata vredno 130 milijardi dolara

Evropska unija odobrila je danas 130 milijardi dolara vredno spajanje američkih agro-hemijskih giganata Dow Chemicala i Duponta, otvarajući tako put za veliku konsolidaciju u tom sektoru.

Tema dana

EK: Volkswagen varao kupce, nejednak tretman američkih i evropskih potrošača

Evropska komesarka za pravosuđe Vera Jurova ocenila je da je auto-gigant Volkswagen (VW) izveo ogromnu prevaru s vozilima s dizel-motorima, kršeći propise većine zemalja EU o zaštiti potrošača.

Transport

Prodaja električnih automobila povećana za 63 odsto

Prodaja električnih vozila povećana je za 63 odsto na globalnom nivou, navode ekonomski portali.