Beogradska berza: Najprometniji Sojaprotein, blagi rast tržišta

Beogradska berza: Najprometniji Sojaprotein, blagi rast tržišta

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je blagi rast tržišta uz veću investicionu aktivnost u odnosu na prethodne dane. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 44,1 miliona RSD, dok je indeks Belex15 ojačao 0,4% na 608,8 poena.

Najprometnija akcija na tržištu bio je bečejski Sojaprotein (SJPT) koji je porastao 0,2% na 889 RSD uz promet od 5 miliona RSD. Kao i proteklih dana kada je ova hartija beležila veći promet, realizacija je ostvarena u najvećoj meri samo jednim nalogom kupovine.

Energoprojekt holding (ENHL) je porastao 1,9% na 999 RSD, dok je do kraja trgovanja ostala nezadovoljena tražnja za ovom hartijom na nivou od 1.000 RSD. Ukupan promet iznosio je 2,2 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) registrovala je jedan od istorijski najnižih prometa od 0,3 miliona RSD po prosečnoj ceni od 580 RSD što je 1% niže u odnosu na juče. Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) se neznatno spustio na 960 RSD, uz još slabiji promet od 0,1 milion RSD. Vranjski Alfa plam (ALFA), koji je juče objavio da je lani ostvario gotovo identičnu dobit u odnosu na godinu pre od 761,2 miliona RSD, bio je među prometnijim hartijama sa realizacijom od 3,2 miliona RSD po prosečnoj ceni od 34.901 RSD. Komercijalna banka (KMBN), koja je saopštila da je nakon minusa od 6,3 milijarde RSD u 2015, u prvom kvartalu ove godine ostvarila profit od 1,5 milijardi RSD, porasla je 2,1% na 1.388 RSD uz realizaciju od 1,6 miliona RSD. AIK bankom (AIKB) se danas trgovalo po prosečnoj ceni od 1.828 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD, dok su prioritetne akcije ovog emitenta (AIKBPB) porasle 2,1% na 1.177 RSD. Centralni registar hartija od vrednosti saopštio je danas da je na osnovu obaveštenja Privrednog suda obustavljen postupak prinudnog otkupa akcija ovog emitenta, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

Danas nije bilo prometa državnim dužničkim hartijama.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine
Next Navedite Randi Zuckerberg da investira u vaš biznis

You might also like

Berza

Blagi pad cena sirove nafte

Cene nafte u četvrtak su skliznule na međunarodnim tržištima nakon što je Forties na Severnom moru objavio da očekuje novo pokretanje sistema snabdevanja početkom januara. 

Berza

Wall Street porastao nakon sastanka Trumpa i Junckera

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija porasle nakon vesti da je predsednik SAD-a Donald Trump osigurao koncesije po pitanju trgovine između SAD-a i Evropske unije, a podršku tržištu pružili su

Berza

Dinar u ponedeljak još jači

Dinar će sutra ojačati prema evru za 0,1 odsto u odnosu na petak i zvanični srednji kurs iznosiće 119,3235 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.