M.I. Finance kupio Šabačku mlekaru

M.I. Finance kupio Šabačku mlekaru

Mlekara Šabac u stečaju u vlasništvu Farmakoma MB prodata je danas za 950 miliona dinara šabačkoj firmi M.I. Finance, saopštio je Privredni sud u Valjevu.

Na javnom nadmetanju učestvovala je i kompanije Imlek iz Beograda, dok je drugi najbolji ponuđač bila švajcarska kompanija Bernd Matthias Dietel koja je ponudila 50 miliona dinara manje.

Početna cena Mlekare Šabac bila je oko 792,6 miliona dinara.

Privredni sud u Valjevu je 2. marta 2015. godine otvorio stečaj nad tom mlekarom zbog trajne nesposobnosti plaćanja, na predlog američke kompanije International Finance Corporation.

Mlekara je toga dana bila u blokadi za preko 3,6 milijardi dinara, a u neprekidnoj blokadi od 17. aprila 2013. godine.

Izvor: Beta, Danas
Previous Koje troškove krije beskamatni kredit?
Next Kina liberalizuje tržište kukuruza, analitičari predviđaju pritisak na cenu

You might also like

Politika

Nema zapošljavanja, ali ima većih plata, penzija i bonusa za bezbednjake

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o budžetskom sistemu, kojim je predvidjena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2018. i povećanje penzija za pet odsto i plata u

Kompanije

VIG kupio kompaniju AXA u Srbiji

U julu ove godine Vienna Insurance Group (VIG) potpisala je ugovor o kupovini akcija kompanija AXA Neživotno osiguranje a.d.o. Beograd i AXA Životno osiguranje a.d.o. Beograd radi njihovog preuzimanja.

Banke i finansije

Novi trošak: Banke građanima naplaćuju i ležarinu za čekove

Kada su pre petnaestak godina platne kartice u Srbiji postale uobičajena pojava, svi su govorili da ček na poček broji svoje poslednje dane.