Izetbegović: Vučićevi komentari ishitreni

Izetbegović: Vučićevi komentari ishitreni

Komentari srpskog premijera Aleksandra Vučića su ishitreni i u sklopu predizborne kampanje, kaže Bakir Izetbegović.

Vučić je, komentarišući najavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, rekao da Izetbegović traži izgovor za pokretanje nove spirale nasilja.

“U predizbornim kampanjama se olako izgovaraju jake reči, ali kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, reč “nasilje” ne treba izgovarati u Beogradu. Bosna i Hercegovina niti je u prošlosti pokretala nasilje i vršila agresiju, niti to u budućnosti namerava da čini. Međutim, istina i pravda su nešto od čega niti možemo niti smemo odustati, i koristit ćemo sve pravne mehanizme koji su nam na raspolaganju da do njih na kraju i dođemo. Nakon nasilja koje smo pretrpili, proglašavati naše legitimno i legalno posezanje za međunarodnim pravom “sprovođenjem osvete nad Srbima” je zamena teza koja neće proći”, rekao je Izetbegović za sarajevske novine Faktor.

Izetbegović je rekao i da će BiH uvek biti partneri za mir svima u regionu, pa i legalnim vlastima Republike Srbije.

“Ali, partneri za nepravdu, partneri za gaženje dostojanstva naših palih i naših preživelih, partneri za zaborav i autocenzuru nećemo biti nikada i nikome”, poručio je Izetbegović.

On je dodao da BiH sa Srbijom želi graditi odnose na ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju.

“Ne želimo nikakav sukob, ni sa Srbima ni sa Srbijom. Želimo da gradimo buduće odnose na istini, pravdi i činjenicama, na ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju. I nećemo tolerisati da nam se samo par dana nakon što su presudom Radovanu Karadžiću definitivno utvrđeni užasni zločini počinjeni u Bosni i Hercegovini, pre svega nad Bošnjacima, iz Beograda preti da ćemo mi biti krivi za novu “spiralu nasilja” ako budemo tražili pravdu pred međunarodnim sudovima”. rekao je Izetbegović.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Subvencije malim preduzećima za kupovinu opreme
Next NTT Data preuzima Dellovo odeljenje IT konsaltinga za 3,05 milijardi dolara

You might also like

Društvo

Uradi selfie i osvoji put u Prag!

  OKTOPOD TRAVEL VAM  POKLANJA PUTOVANJE U PRAG ZA DVOJE 12-16.05.2016. Oktopod Travel nudi poklone za top 10 NAJVIŠE lajkovanih selfie-a!   Sve što treba da uradite je da instalirate

Lifestyle

Iznajmljuje se superjahta za 700.000 evra nedeljno

Ako imate viška 700.000 evra, možete iznajmiti najveću superjahtu na svetu u privatnom vlasništvu, čija je cena za sedam dana korišćenja.

Tema dana

Aleksandar Vučić novi predsednik Srbije

Prema rezultatima Republičke izborne komisije, na uzorku od 91,39 odsto biračkog tela, pobednik predsedničkih izbora je kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić koji je osvojio poverenje 55,13 odsto birača koji su