“Dan otvorenih vrata” u Narodnoj banci Srbije

“Dan otvorenih vrata” u Narodnoj banci Srbije

Narodna banka Srbije će u subotu, 2. aprila, od 10 do 16 časova obeležiti “Dan otvorenih vrata”. Tog dana najširoj javnosti biće otvorena vrata zgrade u Ulici kralja Petra 12.

U izložbeno-edukativnom prostoru Narodne banke Srbije posetioci će imati priliku da pogledaju osnovnu izložbenu postavku „Novac na tlu Srbije“, kao i tematske izložbe „Dinar naš novac“, „Izrada kovanog novca – od idejnog rešenja do realizacije“ i „Narodna banka Srbije – nacionalna i evropska institucija“. Pored toga, pripremljen je i video-materijal „Funkcije i nadležnosti Narodne banke Srbije“.

Posetioci će moći i da provere verodostojnost svoje novčanice kroz lupu i UV lampu za proveru zaštitnih elemenata novčanica, podignu zlatnu polugu, proprate proces kovanja novca na presi za ručno kovanje novca, koja je napravljena po uzoru na presu iz 19. veka, kao i da se slikaju za novčanicu sa sopstvenim likom.

Izvor: Agencije
Previous Srbija i BiH potpisale Protokol o privremenom zapošljavanju građana 
Next Dinar oslabio, u četvrtak 122,81 dinara za evro

You might also like

Politika

U Bujanovcu i Preševu više birača nego stanovnika

Broj građana s pravom glasa u opštinama Bujanovac i Preševo za gotovo 12.000 ljudi prevazilazi zvaničan broj stanovnika u tim opštinama na jugu Srbije.

Društvo

Vlasnik Juvitane: Kažite mi gde ima voća za zdravu dečiju hranu

Kompanija “Swislion” Takovo proteklih se dana našla na udaru javnosti zbog nalaza Ministarstva zdravlja da su u njihovoj hrani za decu pronađene nedozvoljene količine pesticida.

Politika

Aleksandar Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali da to ne sme i neće poremetiti dobre